5 veelgemaakte fouten bij het afdrukken van flyers 

De tijd dat je ‘gewoon’ een flyer kon afdrukken uit de printer van de lokale bibliotheek is verleden tijd. Tegenwoordig kun je voor heel weinig geld al mooie flyers professioneel laten afdrukken. Toch worden er nog steeds een aantal fouten gemaakt. Na het lezen van deze blog hoef jij deze fouten niet meer te maken! 

Flyers drukken is een perfect middel om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Het biedt dé kans om voor jouw bedrijf meer bekendheid te generen op de lokale markt. Wie zegt dat offline marketing niet meer werkt, heeft het in ieder geval goed mis. Maar dan moet je flyer niet vol fouten zitten.

1. Verkeerde kleuren 

Je hebt verschillende kleurencodes en kleurenprofielen. Als je kiest voor het laten afdrukken van jouw nieuwe flyers dan is het heel belangrijk dat dit gebeurt met de juiste kleuren. Doe je dat namelijk niet dat komen kleuren heel anders over. Zo kunnen kleuren ineens heel anders eruit komen dan hoe je het had bedoeld. Het is daarom gebruikelijk mo CMYK-profiel te gebruiken of PMS-kleuren. Bij CMYK wordt er gebruik gemaakt van vier kleuren bij de digitale druk. En bij PMS-kleuren wordt er gebruik gemaakt van een gestandaardiseerd kleurensysteem. Waarbij kleuren heel nauwkeurig gemengd kunnen worde.

2. Fouten in de contactgegevens 

Check, check, dubbelcheck. Je zal niet de eerste zijn die fouten maakt in de contactgegevens. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Sterker nog, het zou heel erg vervelend zijn als men jou niet kunnen bereiken terwijl je dat toch wel graag zou willen! Let daarom goed op je contactgegevens voordat je de flyers gaat laten drukken.

3. Geen rekening houden met marges 

Iets ontwerpen, zoals een flyer, is een vak apart. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld door gebruik te maken van Canva zelf een flyer ontwerpen. Toch zitten er regels aan het ontwerpen van een flyers. Zo moet je letten op de juiste marges. Dit betekent dat je niet te dicht bij de rand je tekst wilt plaatsen, anders kan het zijn dat de tekst, na het afdrukken, van je flyer valt. 

4. Spelfouten 

Ook wat betreft de tekst kunnen we zeggen: check, check, dubbelcheck. Je wilt tenslotte liever niet dat er een dikke vette spelfout op een gedrukte flyer zit. Dit kan namelijk de aandacht verplaatsen. Waardoor je boodschap niet meer goed overkomt. En dit zou zonde zijn, want daarom kies je niet voor het afdrukken van flyers. 

5. Afbeeldingen in lage resolutie

Dit zien we ook heel veel gebeuren: afbeeldingen die in lage resolutie worden gebruikt. Wat je dan krijgt zijn hele korrelige of blokkerige afbeeldingen. Dit oogt direct niet erg professioneel. Je kunt dit voorkomen door afbeeldingen niet te gaan vergroten of te gaan croppen. Maar door altijd een foto in hoge resolutie te gebruiken.

Het kan ook verstandig zijn om het ontwerpen en afdrukken van een flyer uit te besteden aan iemand die hier verstand van heeft. Denk bijvoorbeeld aan een ontwerper. Hij of zij kan je helpen om de perfecte flyer te maken. En wil je de flyers versturen? Lees dan ook even deze blog!

Meer van Blog