Bodemverzorging op budget: tips voor een gezonde en groene tuin

Tuinieren heeft eigenlijk een slechte reputatie. Het wordt gezien als duur, veel werk en moeilijk, maar niets is minder waar! Tuinieren hoeft helemaal niet duur te zijn en het is ook nog eens hartstikke leuk en een goede manier om te ontspannen met alle hectiek van het leven tegenwoordig. En zeg nou eerlijk, wie wil nou niet in de zomer genieten van een lekker groene tuin om te barbecueën, te zonnen, een boekje te lezen of een drankje te doen. Zo kun je in je eigen tuin zitten, maar het voelt aan als een of ander romantisch terras in Italië. Heerlijk toch? In deze blog lees je alle tips voor een budgetvriendelijke en toch groene tuin! 

Work smarter not harder: recycle je regenwater

Zoals je beslist weet, hebben planten water nodig om te groeien. En als je wilt werken met een budget zou je wel gek zijn als je al dat regenwater wat in Nederland uit de lucht valt, zou verspillen. Pak er een regenton bij en zet die onder je regenpijp en zo krijg je gratis water dat jij weer kan gebruiken om je planten de droge zomer door te helpen! Slim, budgetvriendelijk en goed voor het milieu! En ook leuk voor het bedrag dat op je waterrekening komt te staan. 

Doe een bodemanalyse 

De eerste stap in een budgetvriendelijke tuin is een bodemcheck. Als je dit niet doet is de kans groot dat je geld gaat verspillen aan spullen die je tuin helemaal niet nodig heeft. Je moet kijken welke voedingsstoffen er wel en niet in de grond van je tuin zitten. Als je dit eerst doet, dan kun je aan de slag. Je weet dan namelijk wat je nodig hebt om je planten te laten groeien. Zou bijvoorbeeld blijken dat er een tekort is aan voedingsstoffen, dan kun je kalk kopen om je planten gezond te houden

Kunstmest: de perfecte aanvulling voor blije plantjes

Je kunt beginnen met planten. Wel belangrijk: als er niet genoeg voedingsstoffen in de grond zitten, vul dit dan aan met kunstmest. Dit heeft veel voordelen: het laat je planten groeien, het geeft ze een mooiere kleur en het beschermt tegen ziektes en plagen. De meststoffen van Welkoop zijn de perfecte voedingsstoffen voor jouw plantjes. Let wel op dat je niet te veel kunstmest geeft, dat is niet alleen verspilling en zonde van het geld, maar ook niet goed voor de planten. 

Meer van Huis & Tuin