Zit je krap bij kas? Bespaar hier dan nooit op!

Wanneer je krap bij kas zit, kan het aantrekkelijk zijn om op alles maar te gaan bezuinigen wat je tegenkomt. Uiteraard is besparen wel een goed idee, maar niet op álles. Op welke dingen je nooit moet bezuinigen? Dat lees je in dit blog.

Technologie van kwaliteit

Veel technologie is tegenwoordig niet meer een luxe, het is essentieel geworden. Neem nu de smartphone. Van je bankzaken tot het contact met je oude moeder, alles gaat tegenwoordig via de mobiele telefoon. Bespaar daarom nooit op een smartphone, doe je dit wel dan gaat dit op lange termijn zich waarschijnlijk tegen je werken omdat je niet bij de tijd blijft. Wat bijvoorbeeld een goede en mooie telefoon van dit moment is? Dat is de Samsung S24, dan weet je zeker dat je goed zit. En check ook eens de Samsung S24 kleuren, deze zijn erg stijlvol!

Voeding

En dan uiteraard met name gézonde voeding! Ook hier kun je op korte termijn wel op besparen, maar dit gaat later tegen je werken. In het ergste geval gaat je gezondheid achteruit waardoor je minder goed kan werken, met alle gevolgen van dien. Dat wil je niet! Ook blijf je met gezonde voeding mentaal beter in balans, dat is nog niet altijd overal bekend maar het is echt zo! Denk maar aan de film Super Size Me, waar de man die een lange tijd alleen maar McDonald’s op een gegeven moment mentale problemen krijgt omdat hij voedingsstoffen mist.

Educatie

Of dit nu educatie voor jezelf of voor je kind is; bespaar hier niet op. En als het om je kind gaat; bespaar dan ook niet op zaken die met school of educatie te maken hebben, zoals schoolreisjes. Educatie bied je meer kansen in de toekomst, een toekomst waarbij hopelijk niemand meer krap bij kas zit!

Gezondheidszorg

Weet je al dat je bepaalde zorg nodig gaat hebben, bespaar dan absoluut niet op de zorgverzekering maar kies het pakket wat het beste bij je situatie past. Dat gaat je eerst per maand misschien een paar tientjes meer kosten, maar kan je uiteindelijk soms wel duizenden euro’s schelen. Daarnaast loop je dan niet het risico dat je bepaalde gezondheidszaken gaat uitstellen, waardoor bepaalde dingen misschien onherstelbaar beschadigd raken en dat beter worden niet meer mogelijk is. Nog even voor de duidelijkheid; naar de huisarts gaan wordt altijd vergoed, en gaat niet van je eigen risico af!

Veiligheid

Dit jaar maar geen winterbanden omdat je te krap bij kas zit? Je wilt daar geen spijt van krijgen op het moment dat je met sneeuw de weg op moet. Om nog maar te zwijgen hoeveel spijt je hiervan zou hebben als je een ongeluk krijgt, of nog erger; veroorzaakt. Bespaar daarom nooit op veiligheid, van winterbanden tot een rookmelder in je huis.

Kortom; met besparen als je krap bij kas zit is natuurlijk niets mis. Maar weet wel waarop je bezuinigt. Als je bezuinigd op de verkeerde zaken, kan dat later als een boemerang terugkomen waardoor je later nog krapper bij kas gaat zitten. Met bovenstaande tips weet jij in ieder geval waar je gewoon geld aan moet blijven uitgeven!

Meer van Blog