Munten verzamelen – zeldzame 2 euromunten in Nederland

Munten verzamelen, sommige mensen vinden het ontzettend leuk, anderen vinden het juist weer helemaal niets. De kans is groot dat jij toch tot de eerste groep behoort. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Los van het feit dat het erg spannend kan zijn om een verzameling op te bouwen is het ook nog eens zo dat je er een hoop geld mee kunt verdienen als je geluk hebt. Lukt het je om de juiste munten te verzamelen dan ben je in staat om deze voor flink wat knaken door te verkopen. Al helemaal als je over de zeldzame 2 euromunten beschikt. Omdat lang niet iedereen hiermee bekend is hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou onder elkaar te zetten!

Hoeveel mensen verzamelen munten?

Straks laten we je veel meer zien over de voordelen van het verzamelen van munten. Maar voor het zover is willen we je toch wat meer laten zien over munten verzamelen in het algemeen. Je vraagt je misschien af hoe populair het verzamelen van munten in Nederland is. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het verzamelen van munten echt een super populaire hobby. Er zijn in ons land talloze muntenverzamelaars, variërend van de kleine verzamelaars tot de pas echt serieuze fans. Mensen van alle leeftijden en achtergronden ontlenen een hoop plezier in het zoeken naar de meest unieke muntstukken. Tijdens de bekende internationale conventie voor muntenverzamelaars in Detroit waren er ruim 40.000 mensen die samenkwamen om hun liefde voor hun muntenverzameling met elkaar te delen.

Waarom zou je munten verzamelen?

Nu stel je jezelf wellicht de vraag waarom je eigenlijk munten zou verzamelen. Wat is er nou leuk aan wat muntjes in een boekje stoppen? Kan je niet beter iets anders verzamelen of een andere hobby zoeken? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom ook jij eens zou moeten overwegen om te beginnen met het verzamelen van euromunten of juist buitenlandse valuta. De eerste groep doet het voor de kick van het zoeken. Deze mensen zijn altijd maar weer op zoek naar die ene ongrijpbare munt om hun verzameling compleet te maken. Anderen worden juist aangetrokken door de historische en culturele aspecten van de munten en gebruiken ze als een soort middel om een reis naar het verleden te maken.

En laten we vooral niet de schoonheid van deze kleine kunstwerkjes vergeten. Door hun ingewikkelde ontwerpen en glinsterende metalen oppervlakken zijn ze namelijk vrijwel altijd prachtig om te zien. Sommige zijn zo mooi dat het eigenlijk zonde is om ze uit te geven. Het verzamelen van munten is dan ook een goede manier om het vakmanschap te waarderen waarmee deze munten worden geslagen. Om wat voor reden zou jij munten verzamelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan deze blog!

De meest zeldzame 2 euromunten in Nederland

Als je op zoek bent naar de meest bijzondere munten dan zal je goed je best moeten doen. Hoewel er heel wat bekende en vooral zeldzame 2 euromunten te vinden zijn heb je met één van de onderstaande munten pas echt wat unieks in handen:

1.      De 2 euro munt van Monaco Fort

Ter herdenking van de 800e verjaardag van een middeleeuws fort dat werd gebouwd door de Genuezen in Monaco werd een gelimiteerde oplage van munten van 2 euro geslagen. In totaal zijn er zo’n 10.000 exemplaren in omloop, erg weinig dus in verhouding tot andere munten. Deze unieke munten zijn dan ook echt een super populair verzamelaarsobject geworden. Hier betaal je ook gelijk de hoofdprijs voor, de munten leveren al snel 4.000 euro op als je een beetje rondneust op het internet. Dat is natuurlijk een astronomisch bedrag voor een muntje wat voorheen slechts 2 euro waard was!

2.      De 2 euro munt van San Marino UNESCO 2005

In 2005 bracht San Marino een opmerkelijke munt uit om het UNESCO Wereldjaar van de Natuurkunde te herdenken. Deze speciale munt is een eerbetoon aan de beroemde Italiaanse wetenschapper en astronoom Galileo Galilei. Galileo’s ontdekkingen brachten een revolutie teweeg in onze blik op de ruimte. Hij was de man die als eerste waarnam dat de zon niet om de aarde draait, maar dat de aarde om de zon draait. De munt staat dan ook centraal voor zijn bijdrage aan de natuurkunde en is een bewijs van zijn grote invloed op onze natuurkunde.

3.      De 2 euro munt van Monaco 2017

Ook weer een munt uit het kleine Monaco. Deze munt werd geslagen voor de 200e verjaardag van de Compagnie des Carabiniers du Prince. Deze bekende generaal was aanvoerder van het leger van Monaco. Met een waarde tot 14.000 euro is dit echt een super populaire munt. Hij werd uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 15.000 stuks, wat zijn hem nog zeldzamer maakt.

4.      De 2 euro munt van Vaticaanstad 2015

Het Vaticaan doet veel meer dan alleen het organiseren van missen en processies. Neem bijvoorbeeld deze speciale munt die in 2005 in Keulen werd geslagen ter herdenking van Wereldjongerendag. Op deze bijzondere munt staat de iconische Dom van Keulen afgebeeld, samen met de symbolische Ster van Bethlehem. Er werden in totaal 100.000 van deze munten van 2 euro geproduceerd. Deze munt is door het Vaticaan zelf in productie gebracht. Vandaag de dag heeft elk van deze munten een waarde van ongeveer 300 euro, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers.

Begin jij ook je eigen muntenverzameling?

We hopen dat jij dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het verzamelen van Euromunten. Hoewel je er geen vermogen mee zal opbouwen is het wel leuk om te doen. Met de juiste mindset en een flinke dosis geduld kan ook jij munten in huis halen die over de loop der jaren meer waard worden. En blijkt dat de munten nu toch niet zoveel in waarde zijn gestegen? Dan heb je in ieder geval een hoop plezier beleefd aan de jacht naar die ene zeldzame 2-euro munt!

Meer van Blog