Dit zijn de leukste, duurzame webshops.

Klein Bedrijfje staat natuurlijk vol met de tofste Kleine Bedrijfjes, maar wist je dat het ook vol staat met duurzame webshops? Deze promoot is graag wat extra, aangezien ik groot voorstander ben van een duurzamere wereld! Wil je weten waar ik mijn duurzame producten koop? En welke webshops mijn favoriete duurzame webshops zijn? Lees dan lekker verder!

Waarom shoppen bij duurzame webshops?

De afgelopen jaren viel het mij helaas steeds meer op.. Jeetje, wat creëren we samen toch een hoop afval! Zeker tijdens corona, toen alles extra schoon en veilig moest. En winkels vaker gebruikt maakten van plastic zakjes en andere eenmalige, weggooi producten.

Al jaren doe ik mij best om onze prullenbakken thuis zo leeg mogelijk te houden. Zero waste gaat ons niet lukken, maar we waren zo lekker hard op weg naar ‘low waste’. En nu moet ik ineens weer krentenbollen in een plasticje kopen, in plaats van in mijn (inmiddels vertrouwde) netje. Oef, ik snap het hoor.. Maar zo balen! 

Gelukkig is het maar tijdelijk én zijn er genoeg andere manieren om alsnog te bezuinigen op plastic. Als je maar weet waar je duurzame alternatieven kunt vinden natuurlijk. Bij deze dan ook mijn favoriete, (én kleine!) duurzame webshops met de fijnste, duurzame producten.

Miisha.

MIISHA is de duurzame webshop van oprichtster en eigenaresse Misha. Deze Amsterdamse is in 2018 gestart om anderen te inspireren een duurzame leefstijl te nemen. Na een studie en jaren te hebben gewerkt vond Misha dat het anders kon. Ze besloot het roer om te gooien en te starten met iets dat ze écht leuk vindt: Een webshop voor iedereen, vol met duurzame producten!

Met haar webshop wilde ze een stap nemen om een duurzame en milieubewuste leefstijl makkelijk én betaalbaarder te maken. Ze richt zich daarbij vooral op de jongere generatie. Want zoals Misha zelf al zegt: “Zij kunnen het meest bereiken in onze wereld!”

Je vindt Misha’s duurzame webshop MIISHA hier terug.

Groene Daan.

Yes, nog zo’n fijne én duurzame webshop is Groene Daan, van Daniëlle! Ze staat nog maar net op de site en ik vind het altijd zo fijn als ik weer een duurzaam bedrijfje mag verwelkomen :-). Groene Daan werd begin 2021 opgericht om mensen te laten zien wat zero waste en plasticvrij precies inhoudt. Je vindt in Daniëlles webshop dan ook producten die je helpen zero (of low) waste te leven. Denk aan shampoo- en body bars, herbruikbare producten, zoals wasbaar maandverband en menstruatiecups en diverse duurzame producten voor het huishouden.

Meer info over duurzame webshop Groene Daan vind je hier terug.

The Good Gift store.

The Good Gift store is een Nederlandse webshop die helemaal in het teken staat van duurzame cadeautjes. Want als je iemand een cadeautje wilt geven, dan het liefst een duurzaam cadeau, toch? Je vindt hier onder andere mooie sieraden terug, maar ook tassen, yogamatten, kaarsen en andere producten voor in huis. Stuk voor stuk ideale cadeautjes met duurzaam karakter en gesorteerd op ‘impact’. 

“Every time customers visit the store they can choose among 7 types of impact: save the ocean, live greener, plant a tree, give waste a new life, be fair to people, fight for gender equality and wildlife conservation.”

Nieuwsgierig naar The Good Gift store? Je vindt deze webshop terug via deze link.

HeyHej.

Alles van deze duurzame webshop in m’n winkelmandje, please! Saskia’s doel is om met haar webshop HeyHej de wereld mooier en beter te maken. Dit probeert zij onder andere te doen door mensen blij te maken met hun aankoop en ze op een bijzondere manier te verrassen als ze een cadeautje vanuit haar shop ontvangen. 

“Tegelijkertijd wil ik lokaal ondernemerschap stimuleren. Ondernemingen die goed zijn hun werknemers door goed met hun om te gaan en eerlijke lonen betalen.”

Daarnaast kijkt Saskia kritisch te kijken naar hoe producten geproduceerd worden, waar het vandaan komt en welke materialen er gebruikt zijn en probeert ze achter de schermen duurzame en bewuste keuzes te maken: 

“Zo brengen wij goede dozen en vulmateriaal (waarin ik mijn nieuwe voorraad in ontvang) die wij zelf niet kunnen gebruiken, met de bakfiets naar een webshop een paar straten verderop.”

Meer info over Saskia’s duurzame webshop HeyHej vind je hier!

Op zoek naar meer duurzame webshops?

Klein Bedrijfje staat vol met duurzame webshops en duurzame winkels en wist je dat die heel makkelijk te vinden zijn? Elk duurzaam bedrijfje is te herkennen aan ons duurzame keurmerk: 

Hebben ze een duurzame werkwijze? Zijn de producten duurzaam gemaakt? Of helpt ‘t product jou duurzamer leven? Zo weet je precies waar je aan toe bent! 

Je vindt alle duurzame webshops en winkels terug op de site.

Meer van Blog