Mick de Vlieger: vermogen, bedrijf, vrouw en carrière

Ondernemer Mick de Vlieger, had een sterke Tweede Kamer ambitie, maar is inmiddels minder zichtbaar in het politieke veld. Ondertussen zit hij ook flink in het vastgoed. Wie is deze man, waar verdient hij zijn geld mee en wat is zijn vermogen?

Wie is Mick de Vlieger?

Mick is in 1989 in onze hoofdstad Amsterdam geboren en hij woont hier tegenwoordig nog steeds. Hij kwam uit een ondernemersgezin en dat kwam voornamelijk door vader Erik de Vlieger. Daardoor begon hij al op zeer jonge leeftijd met eigen bedrijfjes. Niet alles is succesvol geweest, laat hij weten in zijn verkiezingspraatje, maar toch heeft hij van het ondernemen iets gemaakt. Sinds zijn 25e is hij eigenaar van een onderneming die ervoor heeft gezorgd dat hij veel in aanraking kwam met de politiek. Echter had dit voor Mick ook een keerzijde. Wat een mooie droom leek om politiek gezien iets te veranderen, draaide uit op het verlies van al het vertrouwen.

Hoe heeft Mick zijn vermogen opgebouwd?

Hoeveel Mick precies heeft aan vermogen weten we helaas niet. Hier kunnen wij dus ook geen uitspraken over doen. Wat wij wél weten is dat hij zijn eerste bedrijf, De Lichtfabriek, in 2018 heeft verkocht voor een flink geldbedrag. Dit moet zijn vermogen wel ten goede hebben gedaan. Ook is hij tegenwoordig naast zijn baan in de politiek ook nog eigenaar van MDV Industries. Dit bedrijf lijkt ook goed te lopen.

Politieke carrière

Het moet anders in Nederland dacht hij. Daarom richtte Mick zelf een politieke partij op genaamd: Code Oranje. Een partij waarmee hij mensen weer naar elkaar wil brengen en echte gesprekken wil aangaan. Een oranje partij die er moet zijn voor de ondernemers en het mkb. Vroeger steunde Mick de VVD, maar nu ziet hij dat als partij voor multinationals.

Met enig ongenoegen kijkt hij dan ook naar hoe de VVD weer de grootste partij werd. Hij zegt als ondernemer teleurgesteld te zijn in de VVD. Het is een partij voor multinationals, niet voor de mkb’er. Tweede Kamerleden laten volgens de ondernemer hun beleid bepalen door multinationals. ‘Ze hopen na hun politieke carrière op een goed betaald baantje bij een multinational. Als ondernemer ben ik onafhankelijk,’ zegt hij in een interview tijdens de verkiezingstijd. Al vindt Mick ook dat het bedrijven zelf er zelf wat aan kunnen doen. ‘Ze laten zich het kaas van het brood eten, bijvoorbeeld met de coronasteun. Ze zouden sterker staan als ze zich per sector organiseren.’

De switch naar Forum

Mick liep nog een tijdje rond bij het Forum voor Democratie. Sterker nog. Hij doneerde €10.000 en organiseerde diverse evenementen voor de partij. Baudet kwam bij De Vlieger thuis om te overleggen over een verdere rol binnen de partij. Uiteindelijk knipte hij zijn lidmaatschapskaart door na een tweet waarin partijleider Baudet stelde dat twee vriendinnen in de trein werden lastiggevallen werden door Marokkanen. Dit bleken bij nader inzien NS-controleurs te zijn. ‘Ik heb een afkeer van alles wat ook maar schuurt met racisme’. Daarnaast had hij het gevoel dat de partij niet openstond voor intern debat. Bij de interne opleidingen word je klaargestoomd om op een bepaalde manier te denken.

Code Oranje

Aangezien hij al het vertrouwen in de VVD is kwijtgeraakt en nu ook Forum voor Democratie toch niet voor hem was, richtte hij zijn eigen partij op. Hij werd de nummer vijf voor de verkiezingen van 2021 van partij Code Oranje.

Hij had grote ambities en dacht dat meerdere mensen de VVD zat waren, echter niets bleek minder waar te zijn bij de verkiezingen van 2021. Mick gokte met zijn Code Oranje op twee a drie zetels en dacht daarmee ook realistisch te zijn. De partij kreeg bij de laatste verkiezingen niet genoeg stemmen om mee te doen aan de Tweede Kamer en haalde niet eens een zetel. We horen landelijk nu maar weinig van de partij. Toch is de zelfbenoemde hervormingspartij wel actief in Noord-Holland. Ook de komende Provinciale Statenverkiezingen is de partij actief. Toch is niet duidelijk of Mick zich ook weer inzet voor de politiek.

Code Oranje wilde graag een nieuwe vorm van democratie. Namelijk in contact staan met het volk. Door diversiteit terug te brengen in de partij en de democratie kan het politieke landschap veranderen. Voor Mick een van de belangrijkste punten van de partij. Ook in zijn ondernemersleven heeft hij vaak te maken met diversiteit een uit zijn ervaring blijkt juist dat diversiteit leidt tot creatievere ideeën.

Vastgoed

Naast zijn baan als kandidaat kamerlid heeft hij dus ook meerdere ondernemingen gehad. Hij is eigenaar van het bedrijf MDV Industries, dat zich bezighoudt met onder andere investeren. Ook is hij vanaf heden eigenaar van de Algarve Health Club en Football Algarve. Hij staat dus ondertussen ook met een been in Portugal.

Als zoon van vastgoedondernemer Erik de Vlieger, lag een pad als ondernemer al voor hem uitgestippeld en schoongeveegd, Toch zegt deze jonge ondernemen het allemaal zelf gedaan te hebben. Tegen Quote 500 zegt de ondernemerszoon dat hij ‘nog geen knaak van zijn vader heeft geleend’. Zo lukte het hem om algemeen directeur van De Lichtfabriek in Haarlem te worden. Daarna werd hij managing director bij de door zijn vader opgerichte Imca Group. Toch handig zo’n familie met veel bedrijven. Imca Group is een onafhankelijke ontwikkelaar die projecten verzorgt door heel Europa.

Is Mick de vlieger single?

Mick de Vlieger is niet single. Mick is getrouwd met Dyantha Brooke, zij is SBS 6-presentatrice. Ze begon ooit als radiomedewerker bij WILD FM en presenteerde ook shows met Anthony Timmers. Later ging ze naar FunX en presenteerde ze bij XITE. Daarna begon ze bij SBS en mocht aanschuiven in Shownieuws als muziekdeskundige. In 2021 deed ze ook mee aan het programma Expeditie Robinson. Samen Met Mick hebben ze twee zoontjes; Devis en Lewis. Hun tweede zoontje is pas net geboren en ze zitten nog helemaal op de roze wolk. Met z’n vieren zijn ze een gelukkig gezin. Ten minste, dat is wat we kunnen zien vanaf social media.

Verder leidt Mick de Vlieger een rustig leven en komt hij niet te vaak meer in de media. De politieke koorts lijkt wat gezakt en hij heeft het prima voor elkaar. Een fijn gezin, een mooi bedrijf en altijd wat geld achter de hand van zichzelf en het bedrijf van zijn vader.

Meer van Blog