///

Beste Mini Blender (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Mini Blender – onze nummer 1 van 2023

Wil je al heel lang heel graag een mini blender? Zoek niet verder. De mini blender van KitchenBrother heeft alles wat je nodig hebt. De kwaliteit van de maker is optimaal en dat al helemaal door de betaalbaarheid van het product. Je zal je ogen uitkijken, omdat alles voor je neus gaat blenden als nooit te voren.

Introductie

Waarom groot als het ook klein kan? Waarom duur als het ook betaalbaar kan? Een mini blender neemt weinig ruimte in beslag, zijn soms draagbaar en bieden talloze mogelijkheden. Sterker nog, ze bieden vaak dezelfde mogelijkheden als hun ‘grote broer’. Een mini blender is een geweldige aanvulling op je keukenapparatuur. Ook wanneer je geen ruimte meer over hebt in je keukenkastje of simpelweg nooit veel ruimte hebt gehad.

Dus of je nu een smoothie wil maken, een heerlijke saus wilt mengen of zelfs noten wil malen, een mini blender kan het allemaal (of nouja, dat ligt ook weer aan de blender zelf). Een beste mini blender wordt aan de hand van een aantal zaken geselecteerd. Vijf van deze zaken lees je in het volgende kopje, onder ‘kooptips’. Mocht je nog met vragen zitten, dan zal je dit waarschijnlijk lezen onder ‘veelgestelde vragen’. Fijn, hé?

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Mini Blender

Aan de hand van de volgende tips zal je zonder twijfel de juiste keuze maken als het gaat om de aanschaf van een mini blender.

 1. Vermogen
  Het vermogen van een blender zegt iets over de kracht van de blender. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de messen kunnen draaien en hoe fijner de blender zal zijn. Hoewel mini blenders klein (of mini) zijn, betekent dat niet dat ze ook een klein vermogen hebben. Bedenk waarvoor je de blender wil gebruiken en stem op basis daarvan je voorkeur van vermogen af.
 2. Capaciteit
  Een blender, en dan in het specifiek de (drink)beker, is waarschijnlijk klein van formaat. Denk na over hoeveel je porties wil maken en kies dienovereenkomstig. Dus een wat grotere (drink)beker als je met zijn tweeën bent en een kleinere waneer je het alleen voor jezelf nodig zal hebben. Over capaciteit spreek je misschien ook wel als je spreekt over wat de messen aan kunnen. Controleer het aantal messen, de kwaliteit van de messen en de kracht ervan.
 3. Snelheidsinstellingen
  Ja, kijk maar even. Op hoeveel standen is de snelheid van de blender in te stellen? Het zou dan al helemaal fantastisch zijn als er ook nog een pulsestand is, waarmee je alles een extra boost kan geven.
 4. Vervoer
  Is de hele blender draadloos te vervoeren of heb je te maken met een mooie drinkbeker? En in het laatste geval: hoe comfortabel is het drinken? Komen je lippen ten goede aan een mooi tuitje of zit je tegen de de soort schroef van de beker zelf? Dan nog iets: het is ook wel erg fijn als de beker niet let. Kijk bijvoorbeeld naar een extra rubberen rand in de deksel die de beker lekbestendig maakt.
 5. Duurzaamheid en gebruiksgemak
  Een goede mini blender moet duurzaam en eenvoudig in gebruik zijn. Controleer de kwaliteit van het materiaal en de constructie, evenals de gebruiksvriendelijkheid (lees: veiligheidsopties etc.) van de blender. Makkelijk schoon te maken is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

5 Beste Producten

#1 KitchenBrothers Mini Blender – Smoothie Maker 

Prijs: €41,99

+ hoge kwaliteit van blenden, zelfs etenswaren als noten, ijs en bevroren fruit
+ onderdelen zijn vaatwasserbestendig
– loopt ‘vast’ bij blenden van bijvoorbeeld bevroren fruit zonder vocht

Een eerste indruk is: niet duur. Althans, misschien wel als je je beseft dat het een mini variant is, maar dat zal je snel genoeg aan de prijzen zien die nog volgen. In ieder geval is de prijs-kwaliteitverhouding van deze ‘smoothie maker’ fantastisch. Je krijgt er zelfs twee to-go bekers, inclusief drinkdoppen bij. De drie standen zijn dan wel niet het meest verrassend, maar je zal ermee kunnen blenden wat je graag wil. Het is namelijk zelfs zo dat het eigenlijk gaat om 2 snelheidsstanden en een aparte pulsestand. Bij die laatste instelling draaien de messen op vol vermogen, wat neerkomt op 22.000 rpm.

Wat verder het gebruiksgemak omhoog haalt, is het feit dat alle messen, deksels en flessen vaatwasserbestendig zijn. Alleen de blender zelf zal je moeten afnemen met een schoon vaatdoekje. Dat er twee flessen zijn, is handiger dan je denkt, zelfs wanneer je alleen bent. Zo zal je altijd een beker (en deksel) tot je beschikking hebben of kan je je partner verrassen met een smoothie voor op het werk. Het heet overigens wel een smoothie maker, maar de KitchenBrothers Mini Blender – Smoothie Maker is veel meer dan dat. Je kan er noten, harde groenten en zelfs ijs in crushen. Al moet er over dat laatste worden gezegd dat de messen niet een hele grote fan zijn van te veel ijs. Je zal merken dat de messen minder scherp worden en zelfs je zachte banaan moeilijk vinden om te blenden.

Over die messen gesproken, deze zijn gemaakt van roestvrijstaal. De ingrediënten worden gehakt als gehakt in een gehaktmolen. Even zonder grappen: de 350 watt motor stuurt de messen aan tot 18000-22000 rpm. Nu vraag je je wellicht af, wat voor geluid zal dat ding dan wel niet maken? Nou, dat valt reuze mee. Afhankelijk van wat je er precies in blendt, zal het geluid niet boven de 86dB komen, zo wordt geclaimd. Houd er wel even rekening mee dat je wat vocht toevoegt aan hetgeen dat je gaat blenden, al helemaal als het gaat om bevroren fruit of iets dergelijks. Zo voorkom je dat het blenden vastloopt en je blokjes spinazie blokjes blijven.

#2 Nutribullet Original Blender

Prijs: €79,95

+ unieke messenset met vitamine-behoudende eigenschappen
+ 600 watt motor
– geen warme ingrediënten
– messen moeten om de zes maanden worden vervangen

Als je het hebt over gebruiksgemak en over kwaliteit, dan heb je het wel over de Nutribullet Original Blender. De beker die bij de blender wordt geleverd, heeft een kleine inhoud van zo’n 0,7 liter. Ga je ermee blenden, dan volg je slechts de volgende stappen. Dus, stop de ingrediënten in de beker, draai de deksel met mes erop, zet de beker op de kop op de blender, druk de beker in en blenden maar. Gezien je wellicht je smoothie of iets dergelijks wil meenemen, kan je jezelf verblijden met de vershouddeksel en de drinkring met handvat. Je drinkgemak wordt binnen een paar tellen verbeterd én hebt niet te maken met een boel afwas.

Alles onderdelen van de set zijn overigens in de vaatwasser schoon te maken. Met afwassen, indien je een vaatwasser hebt, heb je dus überhaupt niet te maken. De blender van Nutribullet klinkt fantastisch, maar misschien ook wel niet als je al naar het prijskaartje hebt gekeken. Afhankelijk van je wensen zal je misschien wel de 600 watt motor nodig hebben, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bovendien kan je eigenlijk geen warme ingrediënten in de Nutribullet blenden. Voor je verse soepje of lekkere saus zal je daarom toch echt nog een losse staafmixer moeten aanschaffen. Zo ben je nóg duurder uit. Aan de andere kant krijg je voor het geld wel een speciaal mes met een uniek design. Je zou zelfs dikke stengels gelijkmatig en snel kunnen verpulveren. Geduld is een schone zaak en andere blenders kunnen dit wellicht op een lager tempo ook, maar het blijkt dat met deze messen de vitamines worden behouden.

Oh ja, een klein detail dat je niet wordt verteld: je moet de messen om de zes maanden vervangen. Deze kosten nog eens een €15,- extra. Je potje voor onvoorziene kosten wordt hiermee zonder kennis weer wat minder. Houd hier rekening mee bij de aankoop van de Nutribullet en voorkom daarmee wat onwetendheid.

#3 Ninja Foodi Nutri Blender

Prijs: €62,95

+ duurzame messen met de Ninja Blade Technology
– bekers zijn gemaakt van kunststof

Dacht je dat het nog niet harder kon, dan heb je verkeerd gedacht. De blender van Ninja heeft een krachtige motor van 700 watt. Ijskoude smoothies met de bevroren fruit of andere mengsels met keiharde ingrediënten zijn voor deze blender niet meer dan een kleine uitdaging. Binnen enkele seconden is het klusje geklaard en kan je gaan gieten van hetgeen dat je wilde maken.

De twee maatbekers-to-go hebben een inhoud van 470 milliliter, wat gelijk staat aan twee mooie glaasjes sap. Zo kan je je heerlijke, verse smoothie nog delen met een collega ook! De bekers zijn (helaas) gemaakt van kunststof en deze kunnen snel gaan krassen en zijn bovendien niet het meest stevig. Met de drinkdeksel kan je overigens wel direct uit de kunststoffen beker drinken, zonder dat je last hebt van de schroef aan de buitenkant van de beker. Vergelijk de deksel met een deksel die ook op eiwit-shake beker zit. Heb je geen inspiratie om zo’n lekkere smoothie te fabriceren? Geen probleem, in de doos zal je ook een receptengids vinden. Laat je verrassen en proef. Proef het recept dat is tot stand is gekomen door de Ninja Blade Technology. De Ninja Foodi Nutri Blender heeft inderdaad speciale messen die het vermogen van de motor aankunnen. Bovendien zijn deze messen zo gemaakt dat ze lang meegaan en daarmee als relatief duurzaam kunnen worden beschouwd.

Heb je een dag overleefd en kom je terug met een vieze beker, dan kan je deze gewoon in de vaatwasser kwijt. Met je tweede beker maak je gelijk weer een tweede recept. Houd er wel even rekening mee dat de blender nogal wat geluid maakt. Je wil je kind dat net slaapt niet wakker maken en dus is de blender wellicht toch niet zo geschikt als je dacht. Dus hoewel het een fantastische blender lijkt, zal je daadwerkelijk toch nog rekening moeten houden met het schaarse aantal nadelen.

#4 Blend In – Blender To Go

Prijs: €39,95

+ blender kan je draadloos meenemen
– slechts één
– oplaadpunt aan de onderkant

Een blender die écht mini is en een blender die je ook nog eens mee kunt nemen. Ja, je hoort het goed, je zit niet vast aan een stopcontact en kan op elk moment van de dag en op elke plek blenden. De blender laadt je op en daarna kan je 12x blenden. Althans, dat ligt er natuurlijk ook aan hoe veel tussenpozen je tussen het blenden door neemt en hoe snel je klaar bent met het blenden. Hoe dan ook is het dus een blender die je mee kan nemen. De beker die je erbij krijgt meegeleverd is gemaakt van borosilicaatglas. Dat betekent dat het minder snel zal krassen, maar ook dat het magnetron bestendig is. Na het blenden van het soepje, kan je bijvoorbeeld de soep weer opwarmen in de magnetron.

Dat het oplaadpunt aan de onderkant van het apparaat zit, ziet Blend In zelf als een voordeel. In principe klopt het ook wel wat wordt gezegd, want het oplaadpunt valt niet op en het is beschermd met tegen stof en ander vuil. Echter betekent dat ook dat je de blender niet makkelijk kan gebruiken als deze oplaadt. Bovendien moet hij dus altijd op zijn zij liggen en bestaat er een kans op wegrollen. Wat wel fijn is aan de oplader, is de oplaadkabel. Dit is namelijk USB naar USB-C, wat een redelijke vorm van uniciteit uitstraalt. Een ander voordeel dat wel echt voordelig is, is dat er een beveiligingssysteem is ingebouwd. Zo stoppen de mesjes direct met draaien als je de beker van het onderstel afhaalt. Een andere beveiliging is dat de messen niet zullen werken als de blender te vol is of oververhit raakt. Het maakt het product wat geschikter voor personen uit meerdere leeftijdscategorieën. Al moeten we zeggen, laat het apparaat alleen door kinderen gebruiken onder toeziend oog van een volwassene.

Zonder een hele mond vol aan informatie komt deze Blend In – Blender To Go niet tot zijn recht. Pas door een uitvoerige beschrijving snap je waarom deze in de top vijf staat, maar ook ‘slechts’ op de nummer vier is. Al met al zal het aantal voordelen toch opwegen tegenover de genoemde nadelen.

#5 Bosch – MMBM7G2M – Mixx2Go

Prijs: €63,99

+ losse drinkbeker
+ instaat warme ingrediënten mengen
– slechts twee blend standen

Goedkoop zijn ze over het algemeen niet, de apparaten die niet per definitie nodig zijn, maar toch erg gewild zijn. Met name in de afgelopen jaren is de populariteit van een blender enorm gestegen. Gezien niet iedereen de ruimte heeft, bestaat er een groot aanbod aan mini blenders, waar de Bosch – MMBM7G2M – Mixx2Go er eentje van is.

De drinkbeker die wordt geleverd bij deze blender van Bosch, is iets waar menig blenderhart van gaat kloppen. Dat komt niet door de beker zelf, maar wel de drinkdeksel. Deze valt goed in de mond en maakt het zelfs voor kinderen makkelijk om uit te drinken. Je verse smoothie (of zelfs cocktail(?)) maak je thuis, waarna je deze naar van allerlei plekken kan vervoeren. Maar, denk ook aan een baby-hapje, lekkere jam of zelfs een ijskoffie. Alles dat je voor een hoog bedrag op een terras aanschaft, kan je nu net zo goed zelf meenemen. Met een picknick kleedje, wat zon en en net afgeronde sportsessie, geniet jij van een heerlijke cooling down.

Wat erg voordelig is aan deze blender is dat de blender los zit van de drinkbeker. Je kan zelfs wat in de kan laten zitten, dat je op dat moment niet nodig hebt. Overigens heb je ook de mogelijkheid het direct in de drinkbeker te blenden, wat jij wil dus. Door het ThermoSafe-glasmengopzetstuk kan je zowel ijskoude als warme tot hete etenswaren erin blenden. Je zal dus gewoon zonder zorgen alle soepen, sauzen, baby-hapjes en andere warme gerechten erin kunnen bereiden. In tegenstelling tot de andere blenders is dit eigenlijk wel het absolute pluspunt. De motor is namelijk redelijk ‘normaal’, met zijn 350 watt aan vermogen. Verder zal je ook niet heel erg hoeven op te kijken van de mogelijkheid tot het blenden van ijsblokjes. Wat misschien wel iets negatief is, is dat de blender slechts twee standen heeft om op te blenden. Ook het gegeven dat het mest draait op plastic tandwielen is niet iets positiefs. De vraag is: waar hecht je waarde aan en wat is naar jouw mening niet echt nodig?

Conclusie

Met de juiste overwegingen en factoren in gedachten, kan je een mini blender vinden die perfect past bij jouw levensstijl. Het vermogen, de snelheidsinstellingen en bijvoorbeeld de capaciteit zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Bedenk je bijvoorbeeld wat je er mee wilt: dus ga je alleen voor frozen smoothie bowls, wil je juist soepen of ben je al tevreden met een enkele saus. Natuurlijk zegt de kwaliteit van messen ook iets over de kwaliteit van de hele blender zelf. Met slappe messen kom je nergens en ook als je messen niet scherp genoeg zijn of sloom draaien, heb je maar weinig aan je mini blender. Als we een tip mogen geven, schaf de mini blender van KitchenBrothers aan.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een mini blender en een blender?

Een mini blender is het kleine broertje van een normale blender. Vaak zal er, behalve formaat, niet veel verschillen, maar in sommige gevallen toch wel degelijk. Zo heb je portable mini blenders, die je dus in zijn geheel en draadloos in je tas kan meenemen.

Kan ik mijn mini blender onderweg meenemen?

Ja en nee. Sommige mini blenders zijn bedraad en daarbij kan je alleen de drinkbeker meenemen. Maar, ook in deze lijst is te zien dat er blenders bestaan die je in zijn geheel kan vervoeren. Zo groot als een grote waterfles en zo krachtig als een andere mini blender, neem jij alles vers mee. Pas op het allerlaatste moment kan je alles gaan blenden. Controleer natuurlijk wel altijd of je blender goed is afgesloten, om morsen of lekken te voorkomen.

Hoe maak ik een mini blender schoon?

Het schoonmaken van een mini blender is over het algemeen eenvoudig. Veel mini blenders hebben afneembare messen en een vaatwasmachine-bestendige kan. Spoel anderzijds kan en de messen na gebruik af met warm water en afwasmiddel en reinig ze grondig. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt voor het schoonmaken en onderhoud van je specifieke mini blender. Over dat onderhoud gesproken: sommige messen zal je sneller moeten vervangen dan de andere.

Kan ik bevroren fruit en ijsblokjes in een mini blender gebruiken?

Dat hangt af van de kracht van de mini blender. Sommige mini blenders zijn krachtig genoeg om bevroren fruit en ijsblokjes te verwerken, terwijl andere mogelijk moeite hebben met dergelijke harde ingrediënten. Het is hiervoor handig om de gebruiksaanwijzing te raadplegen. Het lezen van recensies zou ook kunnen helpen bij het ‘begrijpen’ van je mini blender.

Meer van Besparen