//

Zo bouw je goedkoop een terrasoverkapping

Wil je optimaal van je terras genieten wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen, maar wil je ook beschermd zijn tegen regen? Heb je je ooit afgevraagd hoe je een terrasoverkapping kunt bouwen zonder je budget te overschrijden? In dit artikel delen we praktische en betaalbare tips van lorangerie.nl om jouw ideale terrasoverkapping te realiseren. Lees verder voor tips en tricks!

Doe grondig onderzoek

Neem de tijd om goed onderzoek te doen. Bekijk verschillende ontwerpen en denk na over welke materialen je wilt gebruiken. Bedenk ook hoe groot je de overkapping wilt maken en waar in je tuin deze het beste past. Door dit allemaal goed te plannen, voorkom je onnodige kosten en zorg je ervoor dat je project zonder problemen verloopt.

Kies de juiste materialen

Het is ook slim om de juiste materialen te kiezen. Hout is vaak een goede keuze vanwege zijn natuurlijke uitstraling en betaalbaarheid. Overweeg ook gerecycled hout om kosten te besparen. Voor het dak kun je kiezen voor polycarbonaat in plaats van glas. Ze zijn lichter en goedkoper, maar bieden nog steeds voldoende bescherming tegen regen en UV-straling.

Doe-het-zelf (DIY) versus professionele hulp

Denk goed na of je de terrasoverkapping zelf wilt maken of liever professionals inhuurt. Als je handig bent en de juiste vaardigheden en gereedschap hebt, kan een doe-het-zelf project je aanzienlijk geld besparen. Er zijn veel online bronnen en handleidingen beschikbaar om je te helpen bij het bouwen.

Vergunningen en regelgeving

Het is absoluut noodzakelijk om vóór de start van de bouw de bouwvoorschriften en vergunningen te onderzoeken. Soms heb je een vergunning nodig, afhankelijk van hoe groot je terrasoverkapping wordt en waar je deze plaatst. Als je deze regels niet volgt, loop je het risico boetes op te lopen en kan je project vertraging oplopen, wat uiteindelijk tot extra kosten kan leiden.

Kies een slim ontwerp

Om geld te besparen, is het slim om te denken aan een slim ontwerp. Kies voor een eenvoudig ontwerp zonder veel extra’s, want dat kan de kosten drukken. Denk ook na over de plek waar je de overkapping plaatst. Als je huis al enige bescherming biedt tegen de zon of regen, hoef je misschien niet het hele terras te bedekken, maar alleen een deel ervan. Dat scheelt ook in de kosten. Je kunt een terrasoverkapping dus ook met een beperkt budget verwezenlijken. Met deze tips kom je al een heel eind!

Meer van Besparen