/

Waarom een laminaatvloer een goede budget optie is

Bij een beperkt budget kan het kiezen van een juiste vloer erg lastig zijn. Laminaatvloeren zijn een perfecte optie voor een laag budget, ook de looks zijn lang niet gek. Ofwel: win, win. Laminaatvloeren zijn een soort look-a-like van bijvoorbeeld hardhout of tegels, alleen is de prijs een stuk aangenamer. Laminaat kan ondanks de voordelen zich niet altijd meten met de originele materialen, maar het is zeker een goede optie voor als je krap bij kas zit en op zoek bent naar een mooie goedkope optie. Laminaat vloeren hebben een kernlaag van multiplex of vezelplaat en zijn gemaakt van synthetische materialen. Het komt erop neer dat laminaat bestaat uit sterk goed beschermde materialen en het uiterlijk van echte materialen wordt uitstekend nagebootst.

Voordelen van laminaatvloeren 

Laminaatvloeren hebben verschillende voordelen. Ze zijn uiterst duurzaam en kunnen hoge verkeersbelasting weerstaan zonder veel schade op te lopen. Sommige laminaatvloeren zijn zelfs UV-bestendig en kunnen waterdicht zijn. Bovendien krassen of verkleuren ze niet zo snel als hardhouten vloeren. Een ander voordeel is de betaalbaarheid en de eenvoudige installatie. Laminaatvloeren zijn meestal goedkoper dan andere vloertypes en kunnen vaak als doe-het-zelf project worden geïnstalleerd. Bovendien worden steeds meer laminaatvloeren gemaakt van gerecyclede materialen, wat bijdraagt aan hun milieuvriendelijkheid. 

Kosten, onderhoud en ontwerp

De kosten van een laminaat vloer verschillen tussen de €6,- en €11,-. De prijs is verschillend afhankelijk van welk type oppervlak, vloer en ondervloer je kiest. Waterdichtheid of aangepaste ontwerpen zijn extra functies die de prijs kunnen verhogen. Onderhoud van laminaatvloeren is relatief eenvoudig, maar ze moeten worden beschermd tegen te veel vocht. Reinigingen is iets wat je niet zomaar kan doen, het moet worden uitgevoerd met geschikte producten, en polijsten of waxen wordt afgeraden. Op het gebied van ontwerp biedt laminaatvloeren tal van opties, waaronder verschillende hout-, steen- en tegelpatroon. Aangepaste ontwerpen zijn mogelijk, alleen kost dat ook weer meer geld.

Hoe zijn andere vloeren?

Een andere soort vloer kan een betonvloer zijn, strakke looks, sterk, en over het algemeen hufterproof. Alleen als het dan kapot gaat is het repareren niet zomaar gedaan, ook het aanleggen ervan is al een gedoe op zich, zo moet je bijvoorbeeld weken wachten totdat het volledig droog is. De gemiddelde prijs voor een betonvloer ligt tussen de € 50,- en € 150,- per vierkante meter, dat is dus veel duurder dan een laminaatvloer. hardhout is een andere optie. Het is tijdloos, makkelijk te onderhouden en duurzaam, maar zoals het ook al bij het beton het geval was, is hardhout een stuk duurder dan laminaat. Voor standaard hout betaal je al gauw tussen de 35 en 125 euro per vierkante meter. Heb jij al laminaat in huis?

Meer van Besparen