Verkoop jouw auto als een pro: handige tips en tricks

brown wooden hallway with white ceiling

Het verkopen van je auto doe je misschien maar eens in je leven. Misschien wil je het model graag inruilen voor een grotere auto vanwege gezinsuitbreiding. Of je stapt bijvoorbeeld graag over van rijden op benzine naar hybride rijden. Wat je wensen ook zijn, je wilt natuurlijk het maximale kunnen halen uit de verkoop. Met een paar handige tips weet je zeker dat je auto verkopen net even wat makkelijker gaat. Wat je dan zoal aan kunt denken, lees je in dit blog.

Zet je auto in de spotlight door mooie foto’s te maken

Om de auto zo goed mogelijk te kunnen verkopen, is het natuurlijk enorm belangrijk dat het totale plaatje helemaal klopt. En dat start met het maken van de juiste foto’s. Zorg ervoor dat je auto goed schoon is gemaakt en probeer zoveel mogelijk foto’s te maken. Zowel het interieur als het exterieur moet goed zichtbaar kunnen zijn op het beeld. En heb je te maken met het verkopen van een schadeauto? Dan is het slim om ook daadwerkelijk de gedeelten van de auto te laten zien waar er sprake is van schade.

Heb je al nagedacht over het schrijven van een goed verkopende tekst?

En heb je eenmaal genoeg foto’s gemaakt van de auto die je wilt verkopen? Dan is het de hoogste tijd om de wagen in de (online) verkoop te zetten. De advertentie kun je meer en meer optimaliseren door een goed lopende tekst te schrijven. Vermeld alle technische gegevens, waarom je de auto weg gaat doen en communiceer eerlijk en open met potentiële kopers. Je merkt hierdoor meteen dat het hele verkooptraject veel soepeler kan verlopen. Sta daarnaast ook altijd open voor het maken van afspraken, bijvoorbeeld voor het maken van een proefrit.

Zorg ervoor dat alle administratieve taken tijdens de verkoop van de auto goed uit worden gevoerd

En heb je eenmaal een geschikte koper gevonden die je auto maar al te graag over wilt nemen? Het is dan wel zo belangrijk dat ook deze fase snel en gestroomlijnd verloopt. Zorg ervoor dat de transactie altijd eerlijk verloopt en regel alvast het nodige papierwerk. Dit is namelijk van cruciaal belang, bijvoorbeeld voor het afsluiten van een nieuwe verzekering voor de kopende partij. Ga je op korte termijn al een keer aan de slag met deze handige tips voor het verkopen van je eigen auto?

Meer van Blog