/

Tips: hoe bespaar je zo veel mogelijk energie in huis?

Het besparen van energie in huis is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Vooral nu het wat kouder wordt is het belangrijk om het wel lekker warm te hebben in huis, maar zonder dat je energierekening hoog uitvalt. In dit artikel lees je genoeg tips!

#1. Kleding wassen op lage temperaturen

Het wassen van kleding doen we dagelijks en daarom is het heel belangrijk om meer te wassen op lagere temperaturen. De meeste wasmachines die reinigen alsnog je kleding effectief ook op een lagere stand. Wees dus niet bang dat de kleding niet fris en schoon zal zijn na de wasbeurt. Gebruik daarnaast ook een waslijn of een droogrek om de kleding te laten drogen in plaats van een droger. 

Afbeelding met apparaat, keukenapparaat, wasmachine, wasdroger

Automatisch gegenereerde beschrijving

#2. Zonwering en rolluiken

Kies voor zonwering of rolluiken om ervoor te zorgen dat de kou buiten blijft. Hierdoor bespaar je enorm veel energie, maar slaap je ook fijner omdat het lekker donker is en creëer je meer privacy. Bij het besparen denk je niet zo snel aan zonwering, maar dat is een goede investering die dus meerdere voordelen biedt. Bespaar maandelijks op je energierekening en profiteer het hele jaar van jouw geïsoleerde zonwering of rolluiken. Bekijk meer informatie en ontdek wat er bij jouw woning past. 

#3. Apparaten niet in stand-by 

Wanneer je apparaten, zoals een tv of computer niet uitzet, dan verbruikt het alsnog energie (zelfs in de stand-by-modus!). Zorg er dus altijd voor dat je stekkers eruit haalt en apparaten uitzet als je deze niet gebruikt. 

Afbeelding met gadget, Draagbaar communicatietoestel, Elektronisch apparaat, Mobiele telefoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

#4. Stel de verwarming uit

Dit is wellicht lastig, maar wanneer je eenmaal die verwarming hebt aangezet, dan kun je niet meer terug. Stel het daarom uit tot het écht koud begint te worden. Tot die tijd kun je warme sloffen aanschaffen, een heerlijke plaid op de bank leggen, een warme kruik gebruiken en kaarsjes aandoen voor de warmte. Dit helpt allemaal een beetje om het behaaglijk te krijgen in huis. Is het moment toch aangebroken om de verwarming aan te zetten? Zorg er dan voor dat je deze niet onnodig hoog zet. 

#5. Stop de tocht

Tocht in huis zorgt ervoor dat er veel warmte verloren gaat en je hierdoor meer moet stoken. Controleer daarom goed de ramen en deuren in huis op kieren. Los dit op met een tochtstrip, zodat de warmte goed in elke ruimte van het huis blijft. Op die manier kun je genieten van een warme kamer en zorg je ervoor dat de energierekening laag blijft. 

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Succes met het besparen van energie in huis!

Meer van Besparen