Is het vermogen van Thijs Römer in rook opgegaan?

20 euro bill on brown wooden table

Daar sta je dan. Van één van de bekendste acteurs en scenarioschrijvers in Nederland, ben je ineens niet meer relevant en worden banden met je verbroken. En inderdaad, hij heeft zich er zelf schuldig aan gemaakt, maar de tegenwoordige cancelcultuur heeft het er niet per se beter op gemaakt.

We hebben het natuurlijk (of niet natuurlijk) over de heer die je herkent aan de naam ‘Thijs Römer’. We vertellen je in deze blog wat er nou ook alweer is gebeurt, maar ook of dat invloed heeft gehad op dingen zoals zijn vermogen en dergelijken. Lees je gauw verder?

Een vruchtbare carrière

Gedurende zijn carrière, heeft Römer al ontzettend veel bereikt. Hij speelde bepaalde hoofdrollen in films en series, schreef scenario’s voor verschillende stukken en was op een blauwe maandag ook nog een aantal programma’s gepresenteerd.

Daarmee stond Thijs Römer eigenlijk altijd bekend als een sympathieke man met veel oog voor zijn vak. Niet geheel toevallig vond hij dan ook zijn liefde in het vak. Hij ontmoette op een set zijn ex-vrouw Katja Schuurman, wie we natuurlijk ook allemaal kennen. Samen kregen ze een kind maar helaas strandde het huwelijk in 2015. Vier jaar later zou er een volgend huwelijk worden vertrokken, maar toen bekend werd wat hij had gedaan, besloot Igone de Jonghe afstand van hem te nemen.

Rechtszaak

Want, wat gebeurde er ook alweer, eind 2023? Nou, de acteur werd eerst verdacht en daarna veroordeeld voor online zedendelicten. Maar liefst drie slachtoffers kwam naar voren en natuurlijk kreeg hij heel terecht een veroordeling hiervoor. Een maand gevangenisstraf en behandeling bij de ggz werden hem opgelegd. En oh ja, vergeet daarbij de schadevergoeding ook niet, want daar is nog wel iets mee aan de hand.

Van vermogend naar niets?

Verschillende websites schrijven dat Thijs Römer anno 2024 nog wel een vermogend man zou moeten zijn. Echter blijkt er in de praktijk niets van waar te zijn. Althans, als we het hebben over het getal wat er op zijn bankrekening staat (en dus niet wat er in een huis of iets dergelijks zit).

Na het bericht dat hij de drie slachtoffers een schadevergoeding van €13.600 moest betalen, kwam zijn advocaat namelijk met het bericht dat Thijs Römer dit zelf helemaal niet kan betalen. Met andere woorden, hij heeft niet zoveel ‘cash’ liggen om het zomaar en direct te kunnen aftikken. Dat heeft er onder andere mee te maken dat hij tegenwoordig nog maar moeilijk aan werk komt. Veel bedrijven gaan liever niet in zee met een persoon die zo’n strafblad heeft. Ergens begrijpen we dat maar al te goed, maar aan de andere kant verdiend zo’n persoon toch ook een tweede kans, of niet dan?

Conclusie

Wat het daadwerkelijke vermogen van Römer dan ook mag zijn, het zal voorlopig nog niet in grote getale op zijn bankrekening staan. Omdat we ook eigenlijk niet met zekerheid kunnen zeggen dat hij ooit echt bovengemiddeld vermogend is geweest, zullen we er verder geen conclusies aantrekken. Voor nu focussen we ons nog maar op wat hij nog van zijn carrière kan gaan maken. Dat is al interessant genoeg.

Meer van Blog