Hoeveel verdient K3?

K3 is al lang geen echte K3 meer, maar de meiden groep bestaat nog wel degelijk. Je weet wel, die van ‘oya lélé, ik voel me plotseling zo oya lélé, doe het nog een keer zo oya lélé’.

Zo, dat deuntje zit nu in je hoofd. Zit het dat niet, dan zal het ongetwijfeld gebeuren met ‘tienduizend luchtballonnen kleuren de hemel blauw, tienduizend luchtballonnen zijn op weg naar jou’ of ‘oma’s aan de top, het feesten kan niet op‘.

Sorry, we zullen voor nu ophouden en gaan schrijven over waar deze blog écht om gaat en dat is natuurlijk hoeveel K3 verdient. Helaas kunnen we nu ook al vertellen dat het antwoord op deze vraag wellicht wat teleurstellend is. Waarom? Dat lees je verderop in deze blog.

Wie is K3?

In 1998 ontstond in België een prachtige zanggroep, die bestond uit drie dames waarvan de voornaam begon met de letter ‘K’. Niet heel gek dat de groep ‘K3’ werd genoemd.

De oorspronkelijke bezetting bestond uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Ze werden bekend om hun vrolijke en catchy kinderpopmuziek. Er volgden vele hits, waaronder ‘Kusjesdag’ en ‘Alle kleuren’. Overigens maakte ook hun verschijning indruk op het publiek, het ging namelijk op drie blanke dames met bruin, blond en rood haar. Na een mooie carrière besloot Kathleen de groep te verlaten. Via het programma ‘K2 zoekt K3’, werd een nieuw groepslid gezocht, in 2015 werd heel K3 ‘vervangen’ in het programma ‘K3 zoekt K3’. De samenstellingen vanaf toen tot nu bestonden uit:

  • 2009 – 2015: Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman
  • 2015 – 2021 : Hanne Verbruggen, Marthe de Pillecyn en Klaasje Meijer
  • 2021 – heden: Hanne Verbruggen, Marthe de Pillecyn en Julia Boschman

K3 is niet alleen bekend vanwege hun muziek, maar ook vanwege de kleurrijke outfits en energieke optredens. Ze hebben talloze fans in België en Nederland (van jong tot oud, maar voornamelijk jong).

Wat verdient K3?

Wat je misschien niet wist, is dat K3 niet alleen met zingen geld verdient. Andere verdiensten zijn:

  • Merchandise: er is een breed scala aan merchandise met K3 te koop. Denk aan kleding, speelgoed, boekeen, schoolartikelen en accessoires. Daarnaast hebben ze een aantal licentiedeals waarbij andere bedrijven hun naam en afbeeldingen gebruiken op producten. Hiervoor krijgen ze als vanzelfsprekend een vergoeding.
  • Televisieprogramma’s en films: K3 heeft verschillende televisieprogramma’s en films geproduceerd, zoals de bekende K3-films. Ze ontvangen inkomsten uit televisierechten, dvd-verkoop en bioscoopopbrengsten.
  • Sponsordeals: door samenwerkingen met verschillende merken en bedrijven vergaren ze inkomsten. Ze promoten producten of diensten van deze bedrijven.

Maar, K3 is K3 niet zonder een heel team en een label. Het is daarom niet zo dat alle inkomsten van muziek, optredens en de bovenstaande inkomens direct naar de meiden gaan. Sterker nog, het schijnt zo te zijn dat ze en vast salaris per maand verdienen. Zó goed hebben ze het nou ook weer niet.

Yvonne Coldeweijer

Onze roddelkoningin, genaamd Yvonne Coldeweijer, weet wel meer van dat salaris. Althans, zo zegt ze. Ze deed in een ver verleden mee aan de audities van ‘K2 zoekt K3’. Tijdens de audities werd de dames een contract voorgeschoteld met daarin een salaris van €3200,- bruto per maand, mochten ze in K3 terechtkomen.

Gezien het programma al een kleine vijftien jaar geleden op de televisie was, kan het natuurlijk zo zijn dat dat nu is veranderd. Wat het huidige, exacte salaris van de meiden van K3 is, is daarom niet bekend. Ongetwijfeld zullen ze niet op een houtje hoeven te bijten. Overigens is het ook niet de bedoeling dat je je bij K3 wil aansluiten om het salaris. Je moet het leuk vinden, je moet er plezier aan beleven en je moet er feeling voor hebben.

Wat niemand weet van K3, maar wel echt waar is

Het was eigenlijk nooit de bedoeling om een kindergroep te worden, die K3. Sterker nog, hun eerste succesnummer ‘Heyah Mama’ is helemaal niet zo kindvriendelijk zo als je zelf denkt. We citeren uit de lyrics:

Ik wil jou, jij wil mij
Ik weet een plekje waar ze
Ons niet vinden
Jij mag me verslinden

Uit ‘Heyah Mama’, K3

Voor de liefhebbers vind je op YouTube het liedje met songtekst. Als je goed luistert, dan schrik je wel even met wat je als vierjarige met volle borst mee zong. Lees dan ook meteen de reacties onder de videoclip. Ben je nu rond de 20 jaar, dan zal je je hier ongetwijfeld in kunnen vinden.

Jaren later is er een Heyah Mama 2.0 uitgebracht, die toch wel aanzienlijk kindvriendelijker is dan de originele versie.

Van ‘volwassen’ content naar kinderen

Op een gegeven moment werd duidelijk dat de liedjes veel succesvoller waren bij kinderen. Dat snappen wij maar al te goed, want de deuntjes zijn erg vrolijk en aanstekelijk. Al gauw boekten de dames succes bij het jongere publiek en werd hart naar hart veroverd.

‘Drama’ trekt aan

De roddels over K3 vliegen je om de oren. Zo zou het niet goed gaan met de cijfers, wil Marthe binnenkort stoppen, is Studio100 bezig met ene nieuw plan. Maar, wat is nu eigenlijk echt waar. Voor zover wij weten is en blijft K3 bezig waarmee ze bezig zijn. Zo staat er in juni 2023 nog een evenement op de planning, waarvoor je nog maar moeilijk kaartjes kan krijgen.

‘Drama’ trekt aan. En hoe. Kijk maar eens naar de populariteit van allerlei roddelkanalen. Pas wanneer je het van een persoon hoort en deze iets letterlijk verteld, kan je ervan uitgaan dat het de waarheid is. Zo lang men blijft speculeren, laat je het lekker in het midden en kan je het houden bij geen verandering.

Conclusie

We kunnen ervan uitgaan dat K3 op diverse manieren geld verdient. De populaire meidengroep haalt inkomsten uit de verkoop van muziek, zowel fysiek als digitaal, en met hun optredens en concerten. Andere voorbeelden van inkomstenbronnen zijn merchandise, films en reclamecampagnes. K3 heeft met hun succesvolle carrière en sterke merk een goed inkomen, al houdt dat niet in dat de meiden uit de groep alle inkomsten vangen. K3 is namelijk meer dan een meidengroep, het is een groep als onderdeel van het merk ‘K3’.

Meer van Blog