Een nieuwe keuken hoeft niet duur te zijn

Het renoveren of verbouwen van de keuken is een van de meest gekozen projecten onder woningbezitters. En dat is ook helemaal niet zo gek. Een keuken kan in de loop van de tijd gedateerd ogen, apparatuur kan defect raken of de stijl van de keuken past simpelweg niet zo goed bij de persoonlijke smaak. Staat om een van deze redenen – of een andere reden – het kopen van een nieuwe keuken hoog op je prioriteitenlijst? Dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat de kosten altijd hoog op hoeven te lopen. Hoe je een nieuwe keuken voor een mooie prijs in huis haalt, lees je in dit blog.

Investeer in materialen van hoge kwaliteit, maar dan voor een zacht prijsje

Een van de redenen waardoor een keuken hoog in de kosten op kan lopen, is het gebruik van bepaalde materialen. Denk daarbij aan luxe en prijzige materialen als marmer, eikenhout en staal. Door voor slimme alternatieven te kiezen, zoals MDF of composiet in een marmer look, kun je aardig besparen en creëer je gemakkelijk een goedkope keuken. En je bent in dat geval nog steeds zeker van een keuken dat van hoge kwaliteit is. 

Kun je bestaande apparatuur uit de keuken mee in het nieuwe ontwerp nemen?

Een andere hoge kostenpost is de apparatuur in het nieuwe keukenontwerp. Daarom is het een goed idee om kritisch te kijken naar de huidige apparatuur bij jou in de keuken in huis. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat een of meerdere apparaten eigenlijk nog in uitstekende staat zijn en ook nog eens aansluiten op de maatvoering van het nieuwe keukendesign. Hierdoor ben je, ook na het plaatsen van de keuken, nog steeds zeker van hetzelfde gebruiksgemak.

Apparatuur van een B-merk is een uitstekende keuze voor een klein budget

En merk je toch dat het eigenlijk de hoogste tijd is om de apparatuur ook te vervangen in een nieuwe keuken? Overweeg dan eens het aanbod aan apparatuur van een B-merk te bekijken. Deze modellen voldoen nog steeds aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn wel veel aantrekkelijker geprijsd. Van stoomovens, heet water kranen en vaatwassers tot aan fornuizen. Ieder denkbaar apparaat dat je toe kunt voegen aan het ontwerp van de keuken, is vandaag de dag gewoon van een B-merk te verkrijgen.

Niet gebonden aan een specifieke maatvoering? Overweeg om een showroomkeuken in huis te halen

Maar er zijn ook nog andere aantrekkelijke trends gaande in de wereld van de voordelig geprijsde keuken. Zo is het ook steeds vaker in een keukenwinkel mogelijk om direct een showroomkeuken te kopen. De naam verklapt het eigenlijk al – je koopt in dat geval de keuken die in de showroom wordt gepresenteerd. Dit is een erg prettig keuze op het moment dat je niet gebonden bent aan een specifieke maatvoering. En dat kan soms tot wel duizenden euro’s schelen in vergelijking met een keuken die je vanaf de basis zelf ontwerpt. Daarnaast is het bij de grotere keukenzaken vaak mogelijk om achteraf nog aanpassingen te doen. Hierdoor sluit de showroomkeuken perfect aan op jouw ruimte.

Een aantrekkelijke renovatie door alleen de keukenkastjes en het aanrechtblad te vervangen

Ben je op dit moment helemaal tevreden met de indeling en het formaat van de huidige keuken? Maar is een opfrisbeurt eigenlijk hetgeen dat écht nodig is? In dat geval is het het overwegen waard om te kiezen voor een keukenrenovatie. Dit betekent dat eigenlijk alleen de keukenkasten en het aanrechtblad vervangen worden. Met een paar kleine investeringen kun je dus al erg veel verschil maken. En aangezien de opties op het gebied van de stijl van de keukenkasten en het aanrechtblad haast oneindig lijken te zijn, is er ook voor je eigen smaak meer dan genoeg mogelijk. 

Meer van Besparen