Eco Egg Review | Duurzaam wassen, zonder wasmiddel met de EcoEgg |

Ik ben de trotse eigenaar van een EcoEgg wasbal (eco egg, wasei, wasbol). Dankzij dit schattige eitje kan ik voortaan op een duurzame manier wassen zonder wasmiddel. Benieuwd hoe het werkt én, belangrijker nog, of het bevalt? Lees dan vooral mijn EcoEgg review ;-).

Waarom wassen met een EcoEgg?

De laatste jaren ben ik steeds meer met duurzaamheid bezig. Zo eten we thuis bijna geen vlees, recyclen en hergebruiken we steeds meer en probeer ik zo weinig mogelijk producten in plastic te kopen. Vooral dit laatste vind ik niet altijd even makkelijk. Wat zeg ik, gewoon super lastig! Alles zit tegenwoordig in plastic..

Inmiddels heb ik het gros van de producten die we veel (of zelfs dagelijks) gebruiken verduurzaamd. Zo heb ik herbruikbare wattenschijfjes, een safety razor die m’n hele leven meegaat, een menstruatiecup (zó veel fijner dan tampons, echt!), shampoobars én navulbare cosmetica van Loveli. Schoonmaken doen we niet meer met zeep uit fles, maar met een duurzaam stuk zeep van bijvoorbeeld Het Zeeplokaal.

Het enige waar ik steeds tegen aan liep was het wassen van m’n kleding. Duurzame alternatieven hebben vaak geen geur en een beetje geur aan m’n frisse wasje vind ik stiekem toch heel lekker. De laatste tijd gebruikte ik steeds waspoeder, omdat dat in een kartonnen verpakking zit, maar nou blijkt dat voor meer microvezels te zorgen dan vloeibaar wasmiddel! Argh!

Toen ik dus de EcoEgg wasbal tegenkwam was ik helemaal in m’n nopjes en wilde ik deze gelijk reviewen. Dit waseitje is namelijk een stuk milieuvriendelijker, omdat je geen wasmiddel meer nodig hebt. Daarnaast kan je kiezen voor een inhoud met of zonder geurtje. Zelf koos ik voor de geur ‘Fresh Linnen’ als standaard en een aantal limited edition geurtjes, zoals ‘Honey Suckle’ en ‘Orange Bloom’.

Hoe werkt duurzaam wassen met een EcoEgg?

De EcoEgg vul je niet met wasmiddel, maar met natuurlijke hypoallergene balletjes. Deze balletjes zijn gemaakt van mineralen en verwijderen het vuil en vlekken uit je kleding, zonder het gebruik van harde chemicaliën. Ik snap de techniek eerlijk gezegd nog niet helemaal, maar de makers zeggen dat de balletjes, die je in de EcoEgg stopt, de aanhechting tussen vuil en stof verzwakken. Daarnaast zorgen de mineralen dat “the oxygen naturally ionizes the molecules in the water”. Wat dat ook mag betekenen :-).

Je hebt verder geen wasverzachter nodig. De EcoEgg verandert de pH van het water, waardoor de was natuurlijk zacht voelt. Je kunt bij hardnekkige vlekken daarnaast een vlekken verwijderaar gebruiken, zoals deze van Miisha, voordat je gaat wassen. 

Review EcoEgg.

Oké allemaal leuk en aardig, maar werkt die wasbal nou eigenlijk? Is mijn review van de EcoEgg positief? Het korte antwoord: Ja! Maar je wilt vast weten hoe goed dan precies ;-).

Om er zeker van te zijn dat ik helemaal happy werd van de EcoEgg heb ik hem pas beoordeeld nadat ik hem voor verschillende wasjes gebruikt heb. Zo heeft hij meegedraaid in koude wasjes, delicate wasjes (waarbij het aantal toeren van m’n centrifuge laag staat), 60 graden wasjes, vieze wasjes en hele vieze wasjes (lees: voetbalkleding met modder).

En tot nu toe ligt alles gewoon schoon in m’n kast! De hele vieze wasjes heb ik wel even voorbehandeld, maar verder doet de wasbal alles toch echt helemaal zelf. Daarnaast geeft hij en subtiele geur aan de was. Geen overdadig parfumsensatie als je de kast opent dus, maar wel lekker fris en vers.

Voor mij heeft de EcoEgg eigenlijk geen nadelen. Ik ben er heel happy mee! Maar als ik heel kritisch ga beoordelen dan vind ik het jammer dat niet mee kan in een wasje van 90 graden. Ik vind het namelijk fijn om m’n handdoeken en beddengoed zo nu en dan heet te wassen. Daarnaast heb ik het idee dat het ook goed is voor de machine zelf. Met de EcoEgg wasbal kan je wassen tot 60 graden en je wasmachine eventueel wel extra reinigen met een detox tablet.

Voordelen uit Review EcoEgg.

  • Niet meer zeulen met flessen of pakken wasmiddel.
  • Milieuvriendelijker dan normaal wasmiddel.
  • Hypoallergeen – ideaal voor de gevoelige huid.
  • Makkelijk in gebruik.
  • Dierproef vrij.
  • Geen wasverzachter nodig.

Nadelen uit Review EcoEgg.

  • Maximaal wassen op 60 graden.
  • Voor wie er wel behoefte aan heeft: geen sterke parfumlucht.
  • Duurder in aanschaf (maar op langere termijn veel goedkoper natuurlijk).

Meer van Besparen