Dit zijn de beste kleine smartphones van 2023 

Groot, groter, grootst. Wanneer we het hebben over telefoons wordt het met de dag groter. Zo gingen we van een kleine Nokia, Samsung of Blackberry naar een smartphone als de Samsung Galaxy Note. Kan het niet allemaal iets kleiner? Is een smartphone die makkelijk in je zak past te veel gevraagd? Zeker niet! Want er zijn gelukkig nog genoeg compacte modellen te vinden. Wij zetten de beste kleine smartphones uit 2023 voor je op een rij. 

#1 Samsung Galaxy Z Flip5

We hebben het misschien wel over de meest compacte smartphone van dit moment. De Samsung Galaxy Z Flip5 is ultra klein, maar kan je door hem uit te klappen groter maken. Vroeger kenden we al de klaptelefoons, maar met de komst van een touchscreen verdween deze volledig. Tot ze ineens deze kleine Samsung telefoon introduceerden. Hij veroverde al snel de markt. Momenteel kan je misschien zelfs zeggen dat het de beste kleine smartphone van 2023 is. 

#2 Apple iphone 13 mini 

Eerder draaiden ze bij Apple al een experiment met een goedkopere CE model. Nu wilden ze gaan stunten met de komst van een iPhone mini. Na twee jaar achter elkaar een nieuwe mini uitgebracht te hebben. Is het opvallend dat het laatste jaar er geen nieuwe mini op de markt is gekomen. Apple zelf geeft aan dat de verkoopcijfers tegenvallend waren. Waar de oudere generatie misschien weer een kleinere telefoon zou willen, is de jongere generatie maar al te blij met de grote smartphones om op te scrollen. 

#3 Samsung Galaxy S23 

Het gaat hier niet om zo’n kleine telefoon als de twee telefoons hierboven. Maar het is nog steeds een erg goede en krachtige kleine smartphone. De Samsung Galaxy S23 heeft alle technieken die je verwacht bij een Samsung smartphone. Hij heeft een Full HD+ resolutie scherm met Dynamic Amoled. Maar ook een 50 megapixelcamera aan de achterzijde en een 12 megapixel camera aan de voorzijde. Deze smartphone past makkelijk in je broekzak en heeft de specificaties van een Samsung Galaxy Ultra. 

#4 Google Pixel 7 

Yes! Eindelijk was hij ook te koop in Europa, de Google Pixel 7. Deze compacte smartphone is zeker een verrijking in de smartphone wereld. Zo waren we allemaal toe aan een fris gezicht dat kon concurreren met Samsung en Apple. Met een krachtige Google Tensor G2 processor en een Full HD+ scherm kan hij dat zeker. Een ander voordeel: Deze compacte smartphone laadt bijna 2x zo snel op als de grotere modellen. 

#5 Asus Zenfone 9 

Asus ken je waarschijnlijk als merk van de computers, laptops of tablets. Maar ze hebben nu ook de Asus Zenfone 9 beschikbaar in Nederland. Deze compacte smartphone heeft mooie prestaties door zijn Snapdragon 8 Plus Gen 1-Processor. Daarnaast is hij niet duur in vergelijking met veel van de bovenstaande modellen. Dit heeft onder andere te maken met het nog onbekendere smartphone merk. 

Conclusie 

Er zijn zoals je ziet voldoende kleine smartphones te vinden. Er zit natuurlijk wel een groot verschil in het besturingssysteem. Dus ben jij een Apple liefhebber, dan is het logisch dat je toch weer grijpt naar een iPhone mini. Maar een smartphone die makkelijk in je broekzak past ga je zeker weten vinden! 

Meer van Producten & Diensten