/

De badkamer renoveren: 4 budgetvriendelijke tips

Je vindt jezelf misschien ’s ochtends in de badkamer, omringd door een verouderde, inspiratieloze ruimte. Je verlangt naar een frisse, moderne badkamer, maar de gedachte aan hoge renovatiekosten houdt je tegen. Goed nieuws: je kunt je badkamer een opknapbeurt geven zonder je bankrekening te plunderen. In dit artikel laten we je zien hoe je dit kunt doen, zodat je elke dag kunt genieten van jouw badkamer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Kies voor tegels

Je badkamertegels kunnen echt het verschil maken, maar dat betekent niet dat je diep in de buidel moet tasten. Kies gewoon voor keramische of porseleinen tegels in plaats van duurdere natuursteen. En hier is een slimme tip: je kunt ook alleen de vloer betegelen en de muren verven voor een moderne look. Zo bespaar je niet alleen op materiaalkosten, maar ook op arbeidskosten. Win-win!

Hergebruik bestaande elementen

Voordat je de hele badkamer overhoop haalt, is het slim om goed te kijken naar wat je al hebt. Misschien hoef je de wastafel, het toilet of de douche niet helemaal te vervangen. Je kunt ze opfrissen door te schilderen of nieuwe kranen en handgrepen te installeren. Op die manier houd je geld in je zak en ziet je badkamer er toch als nieuw uit. Slim besparen, toch?

Muren schilderen voor een frisse uitstraling

Muren schilderen is een betaalbare manier om de sfeer in je badkamer direct te veranderen. Kies voor lichte kleuren zoals wit, lichtblauw of zachtgroen om je badkamer ruimer en helderder te laten lijken. Bereid de muren goed voor door eventuele schimmel of vochtplekken te behandelen en een goede primer aan te brengen. Het is ook belangrijk om kwalitatieve sikkens verf te gebruiken, zodat je badkamer er langdurig fris uitziet.

Doe-het-zelf (maar wees voorzichtig)

Geld besparen bij een badkamerrenovatie kan door zelf wat kluswerk te doen, zoals oude tegels verwijderen, muren schilderen en accessoires monteren. Op het internet vind je veel tutorials en handleidingen die je hierbij kunnen begeleiden. Maar wees wel voorzichtig en weet wanneer het beter is om een vakman in te schakelen. Je wilt namelijk niet dat fouten in de installatie leiden tot dure reparaties achteraf. Veiligheid en kwaliteit boven alles! Het renoveren van je badkamer hoeft geen financiële nachtmerrie te zijn. Met deze budgetvriendelijke tips kun je een frisse en vernieuwde badkamer creëren zonder al te veel geld uit te geven. Succes!

Meer van Besparen