Dankzij deze tips ga je meer overhouden

Het valt niet mee om rond te komen. De boodschappen zijn duur, de energierekening nog duurder en iedere maand lijkt het geld weer uit je zakken te vliegen. Dit artikel gaat je helpen om meer over te houden. Voor sommige tips zul je een kleine investering moeten doen, maar dit is het helemaal waard.

Financieel adviseur

Dit is meteen een van die investeringen. Een financieel adviseur maakt zijn geld echter helemaal waar. Dit merk je al meteen bij de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting. Wanneer een expert zich hiermee bezighoudt, komt er altijd meer uit dan wanneer je dit zelf doet. Een financieel adviseur is ook volledig op de hoogte van de financiële regelingen, zoals toeslagen. En het is een sparringpartner, die je kan adviseren over beleggen en sparen.

Maak een goede financiële planning

Om echt te weten hoe je kunt besparen, is het handig om te weten hoeveel vermogen je wilt hebben. Met een goede vermogensplanning heb je een duidelijk beeld van je wensen voor nu en later. Hoeveel wil je maandelijks ontvangen als je met pensioen bent? En wanneer wil je met pensioen? Dit zijn allemaal vragen waar vermogensplanning antwoord op geeft. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Een expert staat je graag bij.

Laat de auto zoveel mogelijk staan

Natuurlijk mag je je auto nog wel gebruiken, bijvoorbeeld voor verre verplaatsingen en de wekelijkse boodschappen. Maar hoe vaak pak je de auto terwijl dit ook makkelijk de fiets of de benenwagen kan zijn? Korte stukjes kosten je stiekem veel geld, omdat ze veel brandstof vragen. Behalve voor je portemonnee is het ook beter voor het milieu om vaker de fiets te pakken.

Ga thuis sporten

Tijdens de coronacrisis moesten trouwe klanten van de sportschool ineens improviseren. Hun vaste plek was noodgedwongen dicht. De oplossing lag in thuis sporten. Dat kan jij ook. Met een kleine investering kun je je woonkamer omtoveren tot een kleine sportschool. Je hebt een matje nodig, wat gewichten en eventueel een online instructiefilmpje. YouTube staat vol met fitnessvideo’s. Een bijkomend voordeel van thuis sporten is dat je het veel makkelijker kunt inplannen.

Bestel je boodschappen online

Boodschappen zijn duur, dat is algemeen bekend. Dat weet je al voordat je de supermarkt binnenloopt en toch staat er op het bonnetje altijd weer een hoger bedrag dan de bedoeling was. Het gevaar van door de supermarkt lopen, zeker als je honger hebt, is dat je je karretje veel te vol legt. Als je je boodschappen online gaat bestellen, blijven de kosten van je vaste boodschappen hetzelfde.  Maar je komt niet meer in de verleiding om te veel te kopen. En je hoeft niet langs de kassa, waar snoep en chocola op je liggen te wachten.

Meer van Blog