Besparen als ondernemer: tips die je kunnen helpen

Als ondernemer zijnde is het prettig om waar nodig geld te kunnen besparen: dat is immers altijd mooi meegenomen. Wil je ook graag besparen als ondernemer? In de onderstaande tekst staan een aantal tips opgesomd die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1: Besparen op autokosten

Moet je voor jouw werk veel met de auto op pad? Dan is het belangrijk om na te denken hoe je kunt besparen op de autokosten. Je kunt bijvoorbeeld bij een auto leasen kijken hoe de prijzen zijn opgebouwd. Vaak geldt hoe langer de looptijd, hoe minder je hoeft te betalen in de maand. Bovendien heeft dit ook vaak invloed op de slottermijn. Daarnaast kan het als ondernemer een goede tip zijn om te kiezen voor financial lease. Met financial lease heb je namelijk als ondernemer recht op een aantal fiscale voordelen, zoals het terugvragen van de btw. 

Daarnaast zijn er nog meer opties op te besparen op de autokosten: denk bijvoorbeeld aan carpoolen. Door te carpoolen, rijd je samen met iemand naar het werk. Zo voorkom je dat twee auto’s dezelfde weg moeten afleggen en je dus dubbel betaalt voor brandstof.

Tip 2: Vanuit huis werken

Een andere manier om te kunnen besparen als ondernemer zijnde, is door eens wat vaker vanuit huis te werken. En om voort te borduren op het besparen op de autokosten: dat geldt ook bij thuiswerken. Je hoeft namelijk een dagje niet de auto te gebruiken en dat scheelt in de kosten. Je kunt ook vragen aan jouw werknemers of zij een dagje willen thuis werken, zodat ook zij hun auto kunnen laten staan en er ook minder stook- en energiekosten worden gemaakt op kantoor.

Tip 3: Energiezuinig bedrijfspand

Het werd net al even kort benoemd dat je door middel van vaker thuiswerken kunt besparen op de energie- en stookkosten van het bedrijfspand. Er zijn overigens nog meer manieren waarmee je geld kunt besparen op de energie- en stookkosten. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijfspand energiezuinig wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en muurisolatie. Ook kun je het enkel glas vervangen door triple glas. 

Daarnaast kun je jouw bedrijfspand ook verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op, wat betekent dat je ook kunt besparen op energiekosten. Met een warmtepomp zorg je ervoor dat je niet meer hoeft te verwarmen met gas. Bovendien kun je met deze veranderingen niet alleen geld besparen, je kunt ook als bedrijf zijnde ook het milieu een handje helpen. En dat is natuurlijk ook weer goed voor het imago: win-win!

Meer van Blog