Besparen op je verzekering? Vier tips!

green and white ceramic figurine

De laatste jaren is het leven ontzettend duur geworden. Vooral op de huizenmarkt en in de supermarkt zijn de prijzen enorm omhoog geschoten. Geen wonder dat we tegenwoordig allemaal wat meer op de knip zitten nu. Verzekeren is ontzettend duur, maar niet verzekeren kan pas écht heel duur zijn. In dit artikel helpen we je met de zoektocht naar voordelige verzekeringen en geven we een aantal tips om goed verzekerd te zijn en toch nog een beetje geld over te houden.

Kies één verzekeraar

Wanneer je op onderzoek uitgaat naar de prijzen van verzekeringen kom je er waarschijnlijk achter dat je per categorie de goedkoopste verzekering bij een andere maatschappij vindt. Echter, uiteindelijk is het voordeliger om het toch bij één maatschappij te houden. Niet alleen is dat voor jezelf een stuk overzichtelijker, je hebt bij veel maatschappijen ook de mogelijkheid tot het afsluiten van pakketten, waardoor je minder betaalt door direct een heel scala aan verzekeringen aan te schaffen.

Voorkom dubbele dekking

Check even of je voor hetzelfde risico niet per ongeluk twee keer gedekt bent. Dit risico loop je voornamelijk wanneer je bij verschillende verzekeraars een verzekering hebt afgesloten. Let vooral goed op rechtshulp, pechhulp en medische hulp in het buitenland. Deze drie dingen worden erg vaak per ongeluk dubbel verzekerd.

Doe uitgebreide research

Ga op jacht naar de maatschappij die jou de beste deal kan bieden. Goed onderzoek kan je echt wel een paar tientjes per maand schelen, dus sluit niet zomaar de eerste de beste verzekering af. Online zijn veel vergelijkingssites waar je verschillende verzekeringsmaatschappijen naast elkaar kan zetten. Omdat de prijzen van verzekeringen per jaar kunnen veranderen is het een goed idee om hier ieder jaar voor te gaan zitten en niet zonder na te denken de boel te verlengen.

Doe alleen wat nodig is

Tot slot: verzeker alleen datgene waarvan je de kosten niet kan betalen mocht het misgaan. Bij een oude auto heeft een allrisk- of casco verzekering bijvoorbeeld geen zin. Laat het daar bij de WA-verzekering. Ook een inboedelverzekering in een huis vol IKEA en weinig dure elektronica heeft niet zo heel veel zin. Je wordt vaak warm gemaakt voor een annuleringsverzekering op jouw reis, maar hoe groot is de kans dat je dat echt gaat gebruiken en kan je dat bedrag ook echt niet zelf ophoesten? Al deze kleine dingen bij elkaar kunnen je onder de streep een hoop geld schelen.

Meer van Blog