Zo onderscheid je jezelf van de consumptiemaatschappij 

person repairing smartphones under a lighted table

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de consumptiemaatschappij waarin we vandaag de dag leven; Nederlandse consumenten kopen graag! We kopen daarbij steeds meer en het liefst voor een zo laag mogelijke prijs. Niet altijd zijn deze uitgaven ook daadwerkelijk noodzakelijk. Neem een beschadigd scherm van een Samsung smartphone of bijvoorbeeld een iPad. Hoe groot acht je de kans dat je het complete apparaat in zo’n situatie zou vervangen? Veel interessanter is bijvoorbeeld een iPad reparatie bij ThePhoneLab Rotterdam. Niet alleen is een reparatie vaak goedkoper; ook helpt je jezelf te onderscheiden van de voor het milieu schadelijke consumptiemaatschappij. In dit artikel lees je er meer over. 

Groot aantal reparaties mogelijk aan tablets 

Een goede eerste stap bij een haperende tablet is je iPad resetten. Er zijn online handige video’s te vinden waarin wordt uitgelegd hoe dit in z’n werk gaat, mocht je het niet eerder hebben gedaan. Onderscheid wordt hierbij gemaakt tussen een soft- en hard reset. Werkt de iPad ook na het resetten nog niet? In dat geval kun je voor een iPad reparatie kiezen bij een lokale reparateur. Het opsturen van de iPad, maar bijvoorbeeld ook je iPhone of Samsung smartphone, is vaak duurder en kost aanmerkelijk meer tijd. Ter vergelijking: een lokale reparateur kan het apparaat soms al binnen een half uur herstellen. Het opsturen van het apparaat kost veelal dagen tot zelfs weken. 

Voorbeelden van reparaties aan het apparaat 

Een reparatie is niet alleen interessant als het apparaat niet goed lijkt te werken. Kies hier ook voor bij een barst in het scherm, of bijvoorbeeld bij een oplaadconnector die niet goed werkt. Het vervangen van de oplaadconnector maakt mogelijk dat je deze weer op kunt laden en nog jaren kunt gebruiken. Een veel duurzamere en goedkopere oplossing dan het vervangen van je iPad. 

Let op de verschillen in service bij een reparatie 

Wanneer je voor een lokale reparatie van je iPad, iPhone of bijvoorbeeld Samsung smartphone kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de geboden service. Dit kan van partij tot partij verschillen. Niet alleen snelheid is belangrijk bij het laten repareren van het toestel. Denk ook aan het belang van een scherpe prijs en de garantie die geboden wordt op de onderdelen waarmee men werkt. Je wilt verzekerd zijn van originele onderdelen met een hoge kwaliteit. Tot slot bieden sommige reparateurs hun service op basis van no cure, no pay aan. Wel zo eerlijk! 

Meer van Blog