Op zoek naar een goedkope iPhone? Bekijk dan refurbished mogelijkheden

In de afgelopen jaren is de prijs van de gemiddelde Smartphone steeds verder gestegen. Hoewel een aantal jaren geleden de gemiddelde aanschafprijs nog rond de 500 euro lag, is het tegenwoordig geen uitzondering meer om ruim 1000 euro te bepalen voor het meest geavanceerde model. Nederlands kiezen in plaats van nieuw steeds vaker voor goedkope alternatieven zoals het kopen van een refurbished iPhone van Fixje. Dit bedrijf verkoopt refurbished iPhones met het Keurmerk Refurbished en 2 jaar garantie voor aantrekkelijke prijzen.

Wat is refurbished?

Een refurbished iPhone staat in het Nederlands ook wel bekend als gereviseerde iPhone (vertaald uit het Engels). Deze term legt goed uit wat het is. Een refurbished iPhone is namelijk wel een tweedehands toestel, in tegenstelling tot een tweedehands toestel die van een bekende wordt gekocht is dit toestel helemaal gecontroleerd, gepoetst en indien nodig gerepareerd. Omdat het toestel zowel van de binnen- als buitenkant in een goede conditie verkeerd is het mogelijk om ook direct een goede garantie te geven. Zo geven veel aanbieders 2 of 3 jaar garantie. 

Welke refurbished iPhones zijn er beschikbaar?

Bij het kopen van een nieuwe iPhone kun je op dit moment kiezen tussen de gehele iPhone 15 serie en de iPhone SE 2022 modellen. Zo probeert Apple naast de Premium modellen ook altijd een budget model te presenteren, zodat er voor een breder publiek een geschikt toestel aanwezig is. Veel Nederlanders willen alleen geen budget toestel omdat deze bijvoorbeeld minder goede specificaties heeft zoals een slechtere camera en geen Face ID mogelijkheid. Het aanbod refurbished iPhones is enorm breed. Zo bieden refurbished aanbieders toestellen aan van de iPhone 8 serie, iPhone SE serie, iPhone X serie, iPhone 11 serie, iPhone 12 serie, iPhone 13 serie, iPhone 14 serie en refurbished iPhone 15 serie. Zo zijn er in totaal meer dan 300 verschillende varianten met prijzen die van een 149 euro oplopen tot 1000 euro. Een bijkomend voordeel is de lange garantieperiode die wordt gegeven op refurbished producten. In tegenstelling tot 1 jaar die standaard wordt gegeven wordt op refurbished producten vaak 2 of 3 jaar garantie aangeboden.Hoeveel geld kun je besparen door voor refurbished te kiezen?
Door een refurbished model te kopen kun je flink wat geld besparen. Als je bijvoorbeeld een iPhone 11 Pro wilt kopen was de originele Apple aanschafprijs 1159 euro. Tegenwoordig is deze beschikbaar voor 329 euro inclusief 2 jaar garantie. Dit is een besparing van meer dan 800 euro. Je hebt dan nog steeds een toestel wat jaren mee kan gaan. Zo heeft het toestel bijvoorbeeld een 5,8 inch OLED display, een snelle A13 Bionic chip, 3 camera’s aan de achterzijde van het toestel, Face ID ontgrendelingsmogelijkheid, draadloos opladen en een accu die tot 18 uur video’s kan afspelen. Voor de gemiddelde Nederlander is dit toestel bijvoorbeeld uitstekend voor dagelijks gebruik.

Meer van Blog