Nintendo en PlayStation gadgets om naar uit te kijken in 2024

2024 belooft spannende releases van twee gamingreuzen. In dit artikel bespreken we welke gadgets deze twee Nintendo en PlayStation zullen brengen. We bespreken de nieuwste Playstation headsets,  controllers ontworpen voor toegankelijkheid, en de langverwachte Nintendo Switch 2.

Access™ Controller

Playstation heeft al sinds de jaren ’90 min of meer dezelfde controller. Het begon in 1994 met de klassieke controller met vier pijltjes links en vier knopjes rechts. In 1997 werden twee joysticks en vier schouderknopjes toegevoegd om de Dualshock te vormen. En tot nu toe hebben bijna alle controllers van Playstation deze vorm behouden.

Spelers van klassieke franchises zoals Tomb Raider, Resident Evil, Tekken of Streetfighter hebben de voorbije 25 jaar verschillende versies van de Dualshock gebruikt. En wellicht heeft de controller zelfs mee bijgedragen aan het succes van deze spellen. Spellen als Tomb Raider, Resident Evil, of Streetfighter hebben zelfs mainstream succes behaald, met verfilmingen en zelfs gokkasten die je bij casino’s zonder vergunning kunt spelen.

Maar Playstation blijkt een nog oudere type controller een nieuw leven in te willen blazen. PlayStation introduceert met de Access™ Controller een moderne kijk op de klassieke joystick. Deze controller is aanpasbaar, met verwisselbare knop- en stick-caps. Met een verstelbare sticklengte en een ontwerp dat is ontworpen voor gemakkelijke toegang, kunnen spelers de controller plaatsen waar deze voor hen het meest comfortabel is.

Het is ook ontworpen voor gamers met een handicap, plaatsing is mogelijk in elke 360°-oriëntatie op verschillende vlakke oppervlakken, een rolstoelblad of bevestigd aan een AMPS-patroonbevestiging. Dit inclusiviteitsgerichte ontwerp toont de inzet van PlayStation om gaming toegankelijk te maken voor iedereen.

Playstation: PULSE Elite™-headset en PULSE Explore™-oordopjes

Sony’s PlayStation blijft de grenzen van audiotechnologie verleggen met zijn nieuwste aanbiedingen – de draadloze PULSE Elite™-headset en PULSE Explore™-oordopjes, geprijsd op $149,99. Deze gadgets beloven audio-prestaties van het volgende niveau, met geluidslandschappen die spelers onderdompelen in hun favoriete games.

Uitgerust met planar magnetische drivers zorgen deze apparaten ervoor dat gebruikers elk subtiel detail horen met een verliesvrije en bliksemsnelle draadloze verbinding. De PULSE Elite™ is voorzien van een volledig intrekbare microfoon, met door AI-aangestuurde ruisonderdrukking. Met een batterijduur van maximaal 30 uur zijn deze hoofdtelefoons ontworpen voor lange game-sessies.

Nintendo Switch 2?

Nintendo bereidt zich voor op een belangrijke release in 2024. In reactie op concurrenten zoals de Steam Deck, is Nintendo bezig met de lancering van de Nintendo Switch 2. De lancering is verwacht voor de tweede helft van 2024. Ontwikkelingskits voor de nieuwe console zijn al naar belangrijke partnerstudio’s gestuurd, wat wijst op de toewijding om de gamebibliotheek uit te breiden. 

Om kosten te besparen, kiest Nintendo naar verluidt voor een LCD-scherm in plaats van premium OLED’s, waarbij de besparingen wellicht worden gebruikt voor een grotere opslagcapaciteit. Terwijl games blijven toenemen in detail, tonen deze ontwerpkeuzes de focus van Nintendo op het bieden van een betaalbare maar krachtige game-ervaring.

De Nintendo Switch 2 zal naar verwachting de geliefde cartridgegleuf behouden, zodat spelers de spellen niet via het internet moeten downloaden. Het zou zelfs vervangbare batterijen kunnen hebben, in lijn met nieuwe EU-regelgeving. 

Meer van Blog