/

Goedkope verlichting voor buiten

Buitenverlichting kan de sfeer van je tuin of terras flink veranderen. Maar soms is het lastig om te kiezen tussen goedkope en dure lampen. Is het de moeite waard om extra geld uit te geven aan dure lampen? Of kunnen goedkope lampen net zo goed zijn? In dit artikel bespreken we goedkope buitenverlichting waarmee je de tuin prachtig kunt verlichten. Goedkoop betekent niet altijd ‘slecht’, en dat lees je hier!

Solar tuinlampen

Solar tuinlampen zijn geweldig om je buitenruimte te verlichten zonder extra kosten op je elektriciteitsrekening. Ze hebben zonnepanelen die overdag zonne-energie verzamelen en die ’s nachts gebruiken om je tuin te verlichten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart geld op elektriciteit en draagt bij aan duurzame energie.

LED Verlichting

LED-verlichting is razend populair om een paar simpele redenen: het is zuinig, gaat lang mee, en je hebt keuze uit allerlei kleuren en stijlen. Je kunt het vaak ook zelf verstellen met een dimmer, waardoor je de sfeer kunt bepalen. Tevens heb je verschillende vormen en maten. Denk maar eens aan die gezellige ledstrips voor onder de overkapping of tafel. Super gezellig! Het is de ideale keuze voor je buitenverlichting.

Kaarsen en lantaarns

Soms is er gewoon niets dat de gezelligheid van kaarsen en lantaarns kan evenaren om een sfeer te scheppen. Zet ze op je terras, langs de tuinpaden of hang ze aan een boom voor een betoverende sfeer. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook perfect voor bepaalde momenten en speciale gelegenheden. Het zorgt voor een intieme sfeer en is gewoon een een goed idee als je je tuin net dat extra’s wilt geven.

Bewegingsgevoelige verlichting

Als je vooral wilt zorgen voor veiligheid en gebruiksgemak, denk dan eens aan bewegingsgevoelige verlichting. Deze lampen springen automatisch aan wanneer ze beweging detecteren, wat bijzonder handig is voor je oprit, tuinpaden of ingang. Het beste van alles is dat ze zuinig zijn, omdat ze alleen branden wanneer dat nodig is. Zo bespaar je energie en verhoog je de veiligheid rondom je huis.

Regel de timer

Het gebeurt vaak dat buitenverlichting de hele nacht blijft branden zonder dat je het doorhebt. Je kunt dit voorkomen door timers of slimme schakelaars te installeren, zodat de verlichting automatisch uitschakelt wanneer jij dat wilt. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook geld op je energierekening. Conclusie: buitenverlichting hoeft niet duur te zijn!

Meer van Blog