/

De kenmerken, voordelen en nadelen van de ByBit exchange

Bij crypto exchange Bybit kun je onder meer handelen in opties en crypto CFD-derivaten. Bij crypto CFD-derivaten heb je alleen recht op het verschil in prijs tussen de aankoop en de verkoop. Je krijgt de crypto’s dus niet werkelijk in je bezit tijdens wanneer je daarin handelt op het platform. Het is mogelijk om long posities te openen, waarbij je inzet op dat de prijs omhooggaat. En je kunt ook short gaan, waarbij je inzet op dat de prijs omlaag gaat. Daarnaast kun je ook hefboom handelen in crypto’s. Dit laatste is het lenen van geld bij een broker om grotere posities te openen. Dit zijn hele risicovolle manieren van handelen in crypto’s die over het algemeen niet zijn aan te bevelen voor beginnende handelaren. Wil je echter gewoon handelen in crypto, en wil je alleen maar crypto kopen en verkopen tegen de geldende koersen op een bepaald moment, dan is ByBit echter ook een heel geschikt platform.

Unieke functionaliteiten bij Bybit

Ben je een ervaren crypto handelaar, dan heb je bij Bybit aardig wat unieke functies tot je beschikking. Zo is het mogelijk om door middel van crypto futures long posities te hedgen en met de inverse contracts de winsten om te boeken in fiat valuta. Het handelsplatform van Bybit heeft veel geavanceerde functionaliteiten en biedt veel wat beginnende cryptohandelaren niet nodig hebben, maar waar ervaren handelaren des te meer interesse in kunnen hebben. Denk aan drawing tools, dynamic charting en ordertypen die je kunt plaatsen op derivaten- en spotmarkten. Wil je op een professionele manier handelen in crypto’s, dan biedt Bybit genoeg mogelijkheden. Meer dan bijvoorbeeld Binance of andere grote handelsplatformen. Bybit heeft iets weg van cTrader, dus ben je hier mee bekend dan zal Bybit ook makkelijk zijn om mee te werken.

Is Bybit betrouwbaar en veilig om te gebruiken?

Bybit bestaat nog niet zo lang, maar is in de tussentijd nog niet gehackt geweest. Je zou dus kunnen stellen dat Bybit betrouwbaar en veilig is om te gebruiken. Je kunt bij Bybit je account beveiligen met een 2 factor authentication en IP-adressen whitelisten. Een wallet bij Bybit blijft echter een hot wallet en heb je niet in eigen beheer. Dat is relatief minder veilig als je dit vergelijkt met offline hardware wallets. Het advies luidt dan ook om alleen crypto’s by Bybit te bewaren waar je actief mee handelt, en om de rest offline op te slaan. In deze Bybit review vind je meer uitleg en informatie over de veiligheidsmaatregelen die deze exchange heeft genomen.

Hoe zit het met de Bybit wallet?

Wil je handelen met crypto’s op Bybit, dan heb je zelf geen crypto wallet nodig. Na het succesvol aanmaken van een account krijg je namelijk een hosted crypto wallet van het handelsplatform. Je kunt met deze wallet crypto’s ontvangen vanaf externe wallets, bewaren en natuurlijk ook versturen. De Bybit wallet biedt ondersteuning aan ongeveer 200 soorten cryptovaluta.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bybit?

Ieder crypto handelsplatform heeft zo zijn voordelen en nadelen. Bij Bybit is dit niet anders. Zo heeft het handelsplatform een hele makkelijke registratieprocedure en kun je al handelen in crypto’s als je niet een volledig geverifieerd account hebt. Dit komt omdat Bybit een ongereguleerd crypto handelsplatform is (zonder licentie van de Nederlandsche Bank) en dit kun je eigenlijk gelijk weer als een nadeel zien. Daarnaast is een nadeel dat het platform, de support en de app niet in het Nederlands zijn. Zo heb je daarom ook niet de mogelijkheid om met iDeal te betalen. 

Wat wel leuk is aan Bybit is dat je kunt handelen met 1:100 leverage en dat fiat geldopnames binnen 24 uur worden verwerkt. Als internationaal crypto handelsplatform is Bybit vaak sneller met uitbetalen dan Nederlandse crypto handelsplatformen. Ook dat is een mooi voordeel. Verder kun je handelen in maar liefst 800 verschillende soorten cryptovaluta. Goede kans dus dat de cryptovaluta waar je mee wilt handelen beschikbaar is op de ByBit exchange.

Een ander nadeel kan verder zijn dat Bybit behoorlijk geavanceerd is, en voor de beginnende handelaar wellicht te veelomvattend is. Echter biedt de exchange voor ervaren en professionele beleggers en handelaren juist een zeer groot pallet aan producten en diensten, wat gezien mag worden als een groot voordeel. Tot slot mag worden genoemd dat ByBit concurrerende handelskosten biedt, zodat je bij iedere crypto of beleggingstransactie kunt besparen.

Hoe kun je contact opnemen met ByBit, en wat kun je verwachten van de klantenservice?

Je kunt de klantenservice van Bybit bereiken via diverse kanalen. Het is mogelijk om contact op te nemen via de live chat of via een contactformulier dat je kunt vinden op de website. Ben je ingelogd, dan is het ook mogelijk om te chatten met de klantenservice in de Bybit chatroom. Antwoorden op algemene vragen vind je meestal op de FAQ pagina en als Bybit een storing heeft wordt dit aangegeven via een blogpost op de website en via tweets. Vragen worden bij Bybit altijd netjes, keurig en op tijd behandeld. Ook andere review websites en fora zijn heel positief over de klantenservice van dit crypto handelsplatform.

Meer van Blog