Besparen op je telefoon abonnement met sim-only

smiling man sitting on metal screen

De kosten van een telefoonabonnement kunnen soms flink oplopen. Er zijn ook zoveel mogelijkheden. De meeste mensen kiezen voor een abonnement waarbij ze maandelijks iets afbetalen aan het toestel en een gedeelte aan de kosten van het gebruik. Alles bij elkaar kan toch al snel een kostenpost zijn van € 50,- of meer per maand! Je kunt hier flink op besparen door te kiezen voor goede sim only deals. We gaan je vertellen waarom! 

Goedkoper abonnement

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan wanneer je voor een abonnement kiest met een toestel erbij. Je betaalt bij een sim only abonnement namelijk niet voor een toestel, maar echt alleen voor het abonnement dat je gebruikt.  Je moet hierbij het toestel wel zelf aanschaffen. Dit kun je zelf zo duur of goedkoop maken als dat je budget toelaat. Je schaft het toestel aan en los het sim only abonnement. Hiervoor betaal je bijvoorbeeld voor 3 GB internet en 150 belminuten. Dit zal bij de meeste aanbieders rond de € 10,- per maand kosten. 

Het biedt meer flexibiliteit

Als je voor een sim only abonnement kiest, kun je de bundel zelf samenstellen en ook vaak per maand aanpassen. Ook is sim only maandelijks opzegbaar als de standaard contractduur is verlopen. Dit is in de meeste gevallen na 12 of 24 maanden. Dit zorgt ervoor dat een sim only abonnement een stuk flexibeler is.  Je hoeft op die manier niet verplicht na 2 of 3 jaar een nieuw toestel te kiezen. Je ervaart op deze manier ook een stuk meer vrijheid en flexibiliteit over het toestel dat je zelf kiest. Vaak gaat een toestel namelijk een stuk langer mee dan deze jaren. Zo zul je met een sim only abonnement minder snel van toestel wisselen en hem eerder pas wisselen als hij echt kapot is of niet meer goed werkt. 

Geen BKR-registratie

Bij een abonnement met een toestel dat meer dan € 250,- kost, krijg je een BKR-registratie. Ze zien het namelijk als een lening voor de telefoon die je maandelijks aflost. Deze BKR-registratie kan financieel grote gevolgen hebben. Zo heeft de registratie effect op de maximale hypotheek die je kunt afsluiten als je een huis wilt kopen. Bij een sim only abonnement krijg je deze registratie niet, omdat je het toestel zelf koopt. Dit is dan ook een ander groot voordeel van een sim only abonnement.

Meer van Blog