Badkamer renoveren: kost wat, maar levert ook veel op

Hoewel je af en toe toch met een beetje peinzende blik naar de voegjes naast het bad kijkt, is je badkamer renoveren misschien niet iets waar je wekelijks aan denkt. Als je nog een lange tijd in je huis wilt blijven wonen, of van plan bent om de boel te verkopen, dan kan het raadzaam zijn om toch eens te kijken of een renovatie een optie is. Sowieso is het regelmatig onderhouden belangrijk om problemen zoals schimmel en lekkages te voorkomen. Deze problemen kunnen namelijk ernstige schade aan het huis veroorzaken. Maar ja, het moet qua budget natuurlijk wel allemaal maar kunnen, zo’n verbouwing. Tuurlijk merk je uiteindelijk dat je door betere isolatie en het gebruik van energiezuinige lampen dat je zal beparen, maar eerst eventjes door die zure appel heen bijten. 

Kies voor een goede sanitairwinkel

Denk er goed over na waar je je materialen en armaturen wilt gaan kopen. Het kiezen voor de juiste sanitairwinkel kan een groot verschil maken als je kijkt naar de kwaliteit van de producten en de prijs die je uiteindelijk betaalt. Natuurlijk is het handig om alles in één winkel te kopen die een groot assortiment aan producten biedt, maar kijk altijd eerst goed rond of er ergens anders geen betere deal is. Ook belangrijk: check altijd of er eventuele garanties op de producten zitten en of de winkel van jouw keuze een retourbeleid biedt. Daarnaast is goed opgeleid personeel ook erg welkom. Men kan je dan deskundig advies geven over welke producten het beste bij jouw specifieke behoeften en stijl passen. Op deze manier wordt het maken van een keus een stuk gemakkelijker.

Handige tips en trucs 

Er zijn zoveel verschillende stijlen, materialen en kleuren om uit te kiezen, dat het best wel een uitdaging kan zijn voor je. Wij geven je graag een paar handige tips:

Kleur en stijl

Kleur en stijl zijn twee van de meest belangrijke factoren als het aankomt op het kiezen van je badkamerinrichting. Waarschijnlijk wil je kleuren die rustgevend zijn, aangezien de badkamer een plek is waar je wilt ontspannen (en dan is knalgeel misschien niet zo’n hele fijne optie). Daarnaast wil je misschien ook wel dat de kleuren bij de rest van je huis passen. Misschien is het een optie om in ieder geval één muur een accentkleur te geven en de rest wat neutraler te houden. Je kunt altijd nog verschillende accessoires toevoegen als je toch iets meer sjeu wilt toevoegen aan het geheel. 

Kiezen voor de juiste materialen

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor materialen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Keramiek en porselein zijn vaak geliefd als het gaat om wastafels en toiletten, omdat ze lang meegaan en gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar er zijn ook andere materialen zoals roestvrij staal voor kranen, of natuursteen voor wastafels. Het belangrijkste is om materialen te kiezen die bestand zijn tegen het vocht en de warmte in de badkamer. Gelukkig is hier ook voldoende keus in. 

Het meeste uit je budget halen 

Het renoveren van een badkamer kan dus best wel prijzig zijn (ook al heb je dit zelf in de hand), maar er zijn manieren om het meeste uit je budget te halen. Ga op zoek naar een sanitairwinkel die concurrerende prijzen en een ruim assortiment biedt. Je kunt natuurlijk ook geld besparen door bepaalde dingen zelf te doen, in plaats van een professional in te huren. Wees wel altijd voorzichtig, het maken van fouten kan je uiteindelijk meer kosten als je het moet laten repareren. Succes!

(afbeelding van sanitairwinkel.nl)

Meer van Blog