6 Bekende Nederlandse Vrouwelijke Miljonairs

In de wereld van financiële welvaart en zakelijk succes hebben vrouwen in Nederland de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Vrouwelijke ondernemers hebben hun stempel gedrukt op diverse sectoren, van mode en media tot technologie en vastgoed. In deze blog zullen we de schijnwerpers richten op vijf bekende Nederlandse vrouwelijke miljonairs.

 1. Charlene de Carvalho-Heineken
  • Vermogen: Geschat op 16,3 miljard euro (2022)

We beginnen onze lijst met niemand minder dan Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van de legendarische biermagnaat Freddy Heineken. Ze erfde haar aanzienlijke fortuin na het overlijden van haar vader in 2002. Charlene staat aan het hoofd van de Heineken Holding, waarbij ze een belangrijke rol speelt in de strategische besluitvorming van een van ’s werelds grootste bierbrouwerijen. Haar vermogen wordt geschat op een indrukwekkende 16,3 miljard euro, waarmee ze een van de rijkste vrouwen ter wereld is.

 1. Frits Goldschmeding
  • Vermogen: Geschat op 6,6 miljard euro (2022)

Hoewel de naam Frits Goldschmeding misschien niet direct doet denken aan een vrouwelijke miljonair, is hij de oprichter van Randstad, een van ’s werelds grootste uitzendbedrijven. Maar waarom vermelden we Frits Goldschmeding in deze lijst? Omdat zijn dochter, Milou Goldschmeding, een aanzienlijk belang heeft in Randstad. Hoewel het vermogen van Milou Goldschmeding zelf niet openbaar bekend is, heeft ze ongetwijfeld een substantieel deel van het familievermogen geërfd.

 1. Nina Storms-Lubelli (Nina Brink)
  • Vermogen: Geschat op 200 miljoen euro (2022)

Nina Storms-Lubelli, beter bekend onder haar voormalige naam Nina Brink, is een vooraanstaande Nederlandse zakenvrouw. Ze vergaarde aanzienlijke rijkdom in de jaren ’90 als oprichtster van het internetbedrijf World Online. Hoewel ze de dotcom-bubbel niet ongeschonden overleefde, heeft ze nog steeds een aanzienlijk vermogen behouden. Haar financiële situatie wordt geschat op ongeveer 200 miljoen euro. Hoewel ze geen miljardair is, heeft ze haar sporen verdiend in de zakenwereld en blijft ze een opvallende persoonlijkheid.

 1. Linda de Mol
  • Vermogen: Geschat op 100 miljoen euro (2022)

Linda de Mol is een van de meest iconische en invloedrijke mediapersoonlijkheden in Nederland. Ze heeft haar naam gevestigd als televisiepresentatrice, actrice en producent. Naast haar succesvolle carrière in de entertainmentindustrie heeft Linda de Mol ook zakelijke belangen en is ze mede-eigenaar van het mediabedrijf Talpa Network. Haar vermogen wordt geschat op ongeveer 100 miljoen euro, wat haar tot een van de meest vermogende vrouwen in de Nederlandse entertainmentsector maakt.

 1. Sheryl Sandberg
  • Vermogen: Geschat op 1,9 miljard euro (2022)

Sheryl Sandberg is een Amerikaanse zakenvrouw van Nederlandse afkomst en staat bekend om haar rol als COO (Chief Operating Officer) van Facebook. Hoewel ze niet in Nederland is geboren of opgegroeid, heeft ze diepe wortels in de Nederlandse cultuur. Sandberg is de kleindochter van Adele Einhorn, een Nederlandse vrouw die de Holocaust heeft overleefd. Als een van de meest invloedrijke vrouwen in de techindustrie heeft Sheryl Sandberg een vermogen opgebouwd dat wordt geschat op 1,9 miljard euro, waardoor ze een van de rijkste Nederlandse vrouwen ter wereld is.

Nu we deze indrukwekkende lijst van bekende Nederlandse vrouwelijke miljonairs hebben doorgenomen, is het tijd om onze speciale vermelding te maken:

6. Nikkie Plessen

Vermogen: Geschat op 50 miljoen euro (2022)

Nikkie Plessen is een naam die in de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen, vooral vanwege haar succesvolle carrière in de mode-industrie. Als mode-ondernemer, ontwerper en televisiepersoonlijkheid heeft Nikkie Plessen haar eigen merk, NIKKIE, gelanceerd en uitgebreid naar internationale markten. Hoewel haar vermogen misschien niet zo indrukwekkend is als sommige anderen op deze lijst, wordt het nog steeds geschat op ongeveer 50 miljoen euro, wat aantoont dat ze een aanzienlijke invloed heeft in de modewereld en een inspiratie is voor aspirant-ondernemers.

Meer van Blog