10 Bekende Namen in het Nederlandse Vrouwenvoetbal

Het Nederlandse vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en heeft enkele opmerkelijke talenten voortgebracht. In dit artikel willen we de schijnwerpers richten op 10 bekende namen in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

  1. Vivianne Miedema

Laten we meteen beginnen met de naam die in Nederland en daarbuiten bekend is: Vivianne Miedema. Geboren op 15 juli 1996 in Hoogeveen, is Miedema een van de meest getalenteerde en succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. Ze begon haar carrière bij VV de Weide en brak al snel door bij SC Heerenveen. Haar indrukwekkende doelpuntenrecord bij Bayern München en later Arsenal heeft haar de status van superster opgeleverd. Miedema is een doelpuntenmachine en heeft talloze records gebroken in zowel club- als internationale competities. Ze is ook een belangrijk onderdeel van het Nederlands nationaal team, waarmee ze de UEFA Women’s Euro 2017 won en de finale van het FIFA Women’s World Cup 2019 bereikte.

  1. Lieke Martens

Lieke Martens, geboren op 16 december 1992 in Bergen, is een andere opvallende naam in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ze staat bekend om haar behendigheid en creativiteit op het veld. Martens begon haar professionele carrière bij sc Heerenveen en speelde later voor clubs als FC Rosengård in Zweden en FC Barcelona in Spanje. Ze was een essentieel onderdeel van het Nederlands nationaal team dat het UEFA Women’s Euro 2017 kampioenschap won en werd uitgeroepen tot Beste FIFA Vrouwelijke Voetballer in 2017.

  1. Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden, geboren op 2 oktober 1992 in Utrecht, staat bekend om haar snelheid en aanvallende flair. Ze begon haar carrière bij FC Utrecht en speelde daarna voor clubs als FC Twente, Liverpool FC en Olympique Lyon. Van de Sanden is ook een internationaal succesverhaal en heeft talloze caps voor het Nederlands nationaal team verzameld. Ze was een cruciale speler tijdens het UEFA Women’s Euro 2017 en het FIFA Women’s World Cup 2019.

  1. Jackie Groenen

Jackie Groenen, geboren op 17 december 1994 in Tilburg, is een middenvelder met een indrukwekkend gevoel voor balbezit en passing. Ze begon haar carrière bij CTO Eindhoven en speelde daarna voor clubs als Chelsea en Manchester United in de Engelse Women’s Super League. Groenen maakt ook deel uit van het Nederlands nationaal team en heeft een cruciale rol gespeeld in hun recente successen, waaronder het winnen van het UEFA Women’s Euro 2017.

  1. Dominique Janssen

Dominique Janssen, geboren op 17 januari 1995 in Horst, is een veelzijdige verdediger en middenvelder. Ze begon haar carrière bij SGS Essen in Duitsland en speelt momenteel voor Arsenal in de Engelse Women’s Super League. Janssen heeft een reputatie opgebouwd als een toegewijde en betrouwbare speler, zowel op club- als internationaal niveau. Ze maakte deel uit van het Nederlands nationaal team dat het UEFA Women’s Euro 2017 won en heeft sindsdien indrukwekkende prestaties geleverd.

  1. Sherida Spitse

Sherida Spitse, geboren op 29 mei 1990 in Sneek, is een ervaren middenvelder met een indrukwekkend internationaal cv. Ze begon haar carrière bij sc Heerenveen en speelde daarna voor clubs in Noorwegen en Nederland. Spitse is vooral bekend om haar precisie bij het nemen van vrije trappen en haar vermogen om het spel te dicteren. Ze is een van de meest ervaren spelers in het Nederlands nationaal team en heeft deelgenomen aan meerdere grote toernooien, waaronder het UEFA Women’s Euro en het FIFA Women’s World Cup.

  1. Danique Kerkdijk

Danique Kerkdijk, geboren op 1 januari 1996 in Olst, is een veelbelovende verdediger die haar carrière begon bij FC Twente. Ze heeft ook ervaring opgedaan bij clubs in Engeland, waaronder Bristol City en Brighton & Hove Albion. Kerkdijk wordt vaak geprezen om haar sterke verdedigende spel en haar vermogen om de bal van achteruit op te bouwen. Ze is een opkomend talent in het Nederlands nationaal team en belooft een heldere toekomst te hebben.

  1. Jill Roord

Jill Roord, geboren op 22 april 1997 in Oldenzaal, is een getalenteerde middenvelder die haar professionele carrière begon bij FC Twente. Ze speelde vervolgens voor Bayern München en maakte de overstap naar Arsenal. Roord staat bekend om haar doelpunteninstinct en haar vermogen om beslissende passes te geven. Ze heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het Nederlands nationaal team en maakte indruk tijdens het UEFA Women’s Euro 2017 en het FIFA Women’s World Cup 2019.

  1. Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal, geboren op 3 april 1990 in Nieuwegein, is een van de beste vrouwelijke doelmannen ter wereld. Ze begon haar carrière bij FC Utrecht en speelde later voor clubs in Nederland, Spanje en Engeland. Van Veenendaal is bekend om haar uitstekende reflexen en leiderschap op het veld. Ze was een cruciaal onderdeel van het Nederlands nationaal team tijdens het UEFA Women’s Euro 2017 en het FIFA Women’s World Cup 2019, waar ze werd uitgeroepen tot Beste Doelvrouw van het toernooi.

  1. Daniëlle van de Donk

Daniëlle van de Donk, geboren op 5 augustus 1991 in Valkenswaard, is een veelzijdige middenvelder die haar carrière begon bij Willem II en later speelde voor clubs in Engeland, waaronder Arsenal en Aston Villa. Van de Donk staat bekend om haar creativiteit en vermogen om kansen te creëren voor haar teamgenoten. Ze maakt deel uit van het Nederlands nationaal team en heeft meegewerkt aan hun recente successen op internationaal niveau.

Meer van Blog